om klimakteriet behandling med naturmedicin

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-09-13
Menopause är en mångfacetterad övergångsperiod för de flesta kvinnor när ägglossningen officiellt slutar och östrogen och andra hormoner sluta produceras av äggstockarna, som inträffar någon gång mellan åldrarna 40 och 60. Klimakteriet löper skalan av dess negativa effekter på en kvinnas kropp. Känslorna kan köra frodas, är depression sannolika och tryckande värmevallningar förekommer. En utarmning av energi, huvudvärk, sömnbrist, torrhet i slidan, problem med blåsan och hals och ledvärk är också troligt. Den låga östrogennivåer att klimakteriet orsakar kan ha en effekt på produktionen av kollagen och därmed orsakar förtunning av hår och sköra naglar. Många kvinnor väljer hormonersättningsterapi (HRT) för symtom. Det är dock kontroversiellt eftersom det finns en sammanhängande risk för bröst-och äggstockscancer, stroke, hjärtsjukdomar och blodpropp. Följaktligen har det funnits en betoning på att hitta mer naturligt sätt som är lättare på en kvinnas kropp

Naturliga botemedel för Menopause Symtom

Soy bidrar till att minska värmevallningar och för att sänka kolesterolnivåerna. Det kan också bidra till att förebygga osteoporos och lägre triglycerider. Det är bra att ta 25 gram som ett tillägg per dag. Soja finns också i tofu, rostade nötter soja, sojabönor och soja glass. Linfrö innehåller fytoöstrogener, som är till hjälp för värmevallningar. Det kan också hjälpa till att sänka kolesterolet och kan bidra till cancer kampen bröst också. Alfalfa, vitlök, gröna bönor, vete, sesamfrön, gurka, majs, äpplen, pumpakärnor, kål, rödbetor, olivolja, solrosfrön och papayan är andra bra källor av naturligt östrogen. Silverax hjälper till med värmevallningar, tunga perioder och avspänning. Theanine är också användbar för att kontrollera symtom på stress.

Well fördelarna med motion och örter

En av de mer naturliga motgift är grundläggande övning. Detta kommer att hjälpa att lindra depression, värmevallningar och hjälper till att hålla vikten under kontroll. Styrketräning, promenader och aerob träning kan ta udden av klimakteriebesvär. Massageterapi är också hjälpsam. Tillämpningen av små mängder naturligt progesteron har visat sig effektiv. Många av de symtom och besvär upplevde under klimakteriet kan lindras med hjälp av naturliga hem produkter och specifika örter.

Värdet av vitaminer

Det är viktigt att få en hälsosam dos av vitamin A, som finns i rött och gult livsmedel såsom paprika, morötter och tomater. Den kan även styra den tunga blödning. Vitamin B-komplex också viktigt och kan hittas i hela korn livsmedel och bladgrönsaker. Vitamin B hjälpmedel att hjälpa levern att bli av med gamla östrogen. Det kan förbättra energi nivåer, kraftiga blödningar, trötthet, irritation och ömhet i brösten. C-vitamin är hjälp för att minska värmevallningar och kraftiga blödningar. Vitamin E har hälsosamma vinster så bra och kan hittas i nötter, avokado, paprika, frön och tomater.

Livsmedel ska undvikas

En klimakteriet bör undvika kött, särskilt rött kött eftersom det minskar kroppens mängden östrogen och kan leda till osteoporos på grund av kalcium förlust. Mättat fett begränsar förmågan att absorbera viktiga fettsyror. Undvik raffinerat söta livsmedel eftersom de kan orsaka varierande blodsockernivåer. Proteinet i mjölkprodukter som kallas kasein inte absorberas väl av kroppen och kan finnas kvar i magen inte kan smälta.

Drycker Undvik

Alkohol bör undvikas eftersom det kan orsaka lågt blodsocker och är skadligt för levern. Kaffe och te anses diuretika och kan orsaka de goda näringsämnen som skall spolas ut ur en kvinnas system. Dessutom håller tanin i te näringsämnen från att absorberas.

Previous:nothing Next:vad man ska äta efter en tonsillektomi

Relaterade artiklar


 • magkramper och klimakteriet
 • hudvård råd för pojkar
 • hur man hanterar blödning i din post-menstruationscykeln
 • russin gin botemedel mot artrit
 • process skelettmuskeltillväxten
 • hur man använder 10 steg till en hälsosammare livsstil
 • hur man uppmuntrar barn att inte börja röka
 • skäl för att inte få perioder
 • perioder i klimakteriet
 • Perimenopause orsaker
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com