progesteron effekter på ett embryo

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-09-24
De första åtta veckorna av graviditeten är bland de mest mystiska, eftersom många kvinnor ännu inte är medvetna om att de har tänkt. Hormonella nivåer utvecklas snabbt, och embryot startar sin mirakulösa tillväxt med utvecklingen av hjärnan och ryggmärgen. Hormonet mest ansvarig för all denna förändring och tillväxt kallas progesteron

Vad är progesteron

Progesteron är ett hormon som produceras i binjuren och äggstockarna och -? Under graviditet-i moderkakan. Det reglerar en kvinnas månatliga cykel och även stimulerar sexuell lust.

Vad är ett embryo?

Ett embryo definieras som ett befruktat ägg som är mindre än 8 veckor gamla. Efter åtta veckor är det som kallas ett foster.

Progesteron och graviditet

Progesteron är känd som "hormon av graviditeten" därför att den spelar en så stor roll i processen, från höga nivåer förbereda livmodern för embryot , för låga nivåer tillåter obefruktade ägg för att kasta bort med endometrium i menstruation.

Progesteron även undertrycker moderns immunsystem så att hennes kropp inte kommer att avvisa ett befruktat ägg, hämmar livmoderns sammandragningar att hålla embryot på plats, att förtjockar slem i livmoderhalsens kontakten skyddar mot infektioner och hämmar mamman från att producera mjölk när hon är gravid.

förlossning har kopplats till en nedgång i progesteron nivåer, även om detta inte är kliniskt bevisad.

Progesteron och embryot

främsta uppgift progesteron under de första åtta veckors graviditet är att hålla embryot fäst på väggen i livmodern medan den utvecklas.

naturligt progesteron krämer kan användas för att bidra till denna process. Obekräftade uppgifter tyder på att användning av naturligt progesteron förhindrar också hudbristningar och hjälpmedel för att minska post-partum depression. Dessa krämer har inte visat några biverkningar på det växande embryot

syntetiskt progesteron och embryot

syntetiskt progesteron -. Kallas progestiner-har skadliga biverkningar, så de bör inte användas under graviditet. Enligt 1993 Läkarens Desk Reference, det progestin medroxiprogesteronacetat (marknadsförs som Provera) kan bidra till hjärt-och defekter av extremiteter om det tas under de första fyra månaderna av graviditeten.

Previous:nothing Next:sätt för barn att utöva

Relaterade artiklar


 • svullen sköldkörtel orsaker
 • farorna med bantning för barn
 • information om sjukförsäkring för hög risk människor
 • hur förmå hicka
 • hur man kan förstå biverkningar av CLA
 • orsakerna till muskel ömhet och natt benkramper
 • tympanoplasty hos barn
 • om urinsyra hos barn
 • vad som orsakar svullna?
 • tonåren cervixcancerprevention
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com