rikaste källa av vitamin D

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-09-20
Ironiskt nog så mycket som vi har blivit varnade om riskerna med för mycket solexponering, solen den bästa källan till D-vitamin, enligt BestHealthMag. ca. Men producerar D-vitamin kroppen från solljus är enligt uppgift samma D-vitamin som du får från ett tillägg. Du vet vad oskyddat solen kan göra för att huden-från rynkor till hudcancer-så spelar det säkert och ta ett kosttillskott i stället bli en soldyrkare

Foods

Foodwise, de rikaste källorna till vitamin D är äggula, fiskleverolja, vissa typer av fisk, smör, lever och ost, enligt HealthVitaminsGuide. com. Svampar innehåller också vissa vitamin D som gör köttet av makrill, lax och tonfisk, enligt National Institutes of Health.

Tillägg

De flesta livsmedel är inte rik på vitamin D, så du kommer förmodligen att behöva ta ett multivitaminpreparat samt få en rimlig exponering för solen. Enligt William Davis, MD, mängden av vitamin D måste vara individuellt och beror på kroppsstorlek, fetthalt, ålder och ras. För kvinnor rekommenderar han 4. 000 till 5. 000 enheter per dag, doseringen för den genomsnittlige mannen är 6. 000 enheter per dag. Dr Davis konstaterar att det finns undantag: Ibland en liten kvinna kommer att kräva mer D-vitamin än en stor man och en ung person kan behöva mycket mer än en medelålders man eller kvinna. Ditt blod nivå skall mätas före denna beslutsamhet kan göras. Rätt dos skulle höja din D-vitaminnivåer 60 till 70 ng /ml.

Berikade livsmedel

I USA mjölk, kalcium-berikade fruktdrycker och fruktjuicer, och mjöl av spannmål är bland mat som processorer befästa med vitamin D.

Brist Risker

Om du är bundna till hemmet eller bor i ett klimat där det finns lite solsken kan du vara i riskzonen för att utveckla en D-vitaminbrist. D-vitamin behövs för att garantera friska ben tillväxt och utveckling. Hos barn kan brist på detta näringsämne leder till rakitis. Hos vuxna, kan en D-brist orsakar muskler och ben svaghet

hudtyp Risk

Särskilt i riskzonen för att utveckla en D-vitaminbrist är kvinnor som är mörk- flådda. Om din hud är mörk, producerar kroppen större mängder av sol-skyddande pigmentering (melanin). Ju mörkare huden, desto mindre möjlighet är det att producera vitamin D från solen.

Bröstbarn

barn som ammas är i riskzonen för att utveckla en vitamin D-brist, eftersom bröstmjölk ger inte tillräckliga mängder av vitamin D , särskilt om den ammande mamman har låga nivåer att börja med. Eftersom föräldrarna uppmuntras att hålla sina barn borta från solen, kan ditt barn skörda inte D fördelarna med solexponering. Rådgör med din läkare om tillskott till ditt spädbarn.

Malabsorption och Läkemedelsinteraktion

Regelbunden användning av laxermedel kan bryter din leverans av D, enligt National Institutes of Health, och mineralolja minskar dess absorption. Vissa läkemedel och örter kan interagera med vitamin D eller störa dess absorption. Om du tar steroider, kolesterolsänkande läkemedel, osteoporos medicinering eller andra droger eller örter, rådfråga din läkare innan komplettera med vitamin D.

Hur mycket solexponering?

Dr Davis påpekar att vitamin D-som han säger är inte en sann vitamin-det enda hormon som inte erhålls genom kosten, utan skapas genom huden som svar på solexponering. Vår förmåga att aktivera vitamin D minskar efter ålder 40. National Institutes of Health uppmärksammar att 5 till 30 minuter av solexponering 10:00 till 03:00 två gånger i veckan utan solkräm bör räcka exponering för vitamin D syntes.

Previous:nothing Next:tips för att hjälpa till med sömnlöshet

Relaterade artiklar


 • hur man stanna hydrerade under sommarmånaderna
 • diet tips för tonåringar
 • hur man ska behandla rökare hosta
 • när du ska ta ett graviditetstest
 • vad som är brännande smärta i fötter?
 • hur att dra sig ur CYMBALTA
 • smärtlindring alternativ vid förlossning
 • naturlig graviditet information
 • naturliga naturläkemedel för klimakteriet
 • hur man ska hjälpa läkaren vet när något är fel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com