sömnapné hos små barn

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-09-02
Sömnapné hos små barn definieras som en sjukdom där barns andning är upprepade gånger avbryts när de sover. Det finns tre olika typer av sömnapné som småbarn kan uppleva inklusive obstruktiv sömnapné (en blockering orsakar apné), blandat apné (både obstruktiv och central sömnapné förekomma) och central sömnapné (inga blockering, men hjärnan förtäljer inte musklerna att andas). Sömnapné hos små barn kan vara svåra att diagnostisera, men det är ett potentiellt allvarligt problem som behöver omedelbar behandling för bästa resultat på lång sikt.

Du behöver:
gnugga bollar alcoholear dryercotton

Orsaker

sömnapné hos små barn kan orsakas av ett antal saker. . I småbarn med obstruktiv sömnapné kan förstoras polyper eller tonsiller orsaka stopp som leder till sömnapné. Småbarn som är överviktiga, Downs syndrom, gomspalt eller en vikande haka löper en högre risk. Central sömnapné orsakas av hjärnan inte att tala om för musklerna att andas. Blandad sömnapné kan orsakas av en blockering, hjärnan varna inte musklerna eller både och.

Symtom

För ditt barns sömnapné ska diagnostiseras, måste du inse först att det finns ett problem. Först, titta på ditt barn sover och kolla om han har svårt att andas eller tenderar att snarka. Var noga med att leta efter en paus att andas som varar minst 10 sekunder. Andra tecken som kan tyda på sömnapné omfatta kraftig svettning under sömn, kvävning eller hosta under natten, andas genom munnen (natt och dag) och en rastlös sovvagn. Småbarn med sömnapné också kan väcka flera gånger under natten.

Faror

Småbarn med sömnapné ansikte vissa faror. Sömnapné kan leda till försenad tillväxt, och det kan orsaka högt blodtryck och andra lung-och hjärtproblem. Småbarn med sömnapné kan också uppleva beteende-och inlärningsproblem.

Diagnos

För att diagnostisera ett barn med sömnapné en fullständig fysisk undersökning och undersökning av barnens Airways kommer att ske. Läkaren kommer också att ta prover för att utesluta andra sjukdomar såsom allergier och vissa andra problem som kan orsaka liknande symptom hos småbarn. Den vanligaste och mest exakt test för att diagnostisera sömnapné hos småbarn är en polysomnogram. Detta test kontrollerar barns blodet syre, hjärnvågor, andning och ögonrörelser när de sover. Det hjälper också att kontrollera flämtande ljud och snarkning som de sover. Vid denna provning kommer barn måste tillbringa natten i en särskild sömnlaboratorium så att de kan övervakas under en hel sömncykel.

Behandling

I cirka 90 procent av småbarn med sömnapné, ta bort polyper , tonsiller eller båda botar sömnapné. Vissa kan behöva använda en särskild maskin när de sover för att hålla luftvägarna öppna. Denna maskin kan continuous positive airway pressure (CPAP), inte hjälpa småbarn med central sömnapné.

Previous:nothing Next:blockerade äggledare behandling

Relaterade artiklar


 • hur man använder antiseptika
 • snarkar rättsmedel
 • om träning under graviditeten
 • naturlig kost för barn med ADHD
 • botemedel för en förstorad prostatakörtel
 • sunda matvanor planer för gravida kvinnor
 • Hur man använder en tonometern
 • botemedel för en öronvärk
 • hur man kan stoppa mjäll
 • Så för att lindra symtomen period
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com