stadier av baby tillväxt under graviditeten

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-09-19
Tillväxten av ett foster i livmodern är verkligen fantastiskt, det är ett mirakel i sig. Varje vecka är ditt barn förändras och växer. Den inledande skede av graviditeten, eftersom de första tre veckorna, är när befruktningen sker, och embryot fäster sig till livmodern. Moderkakan har sitt ursprung vid denna tid också. Du kan hålla koll på hur ditt barn utvecklas vecka för vecka. På så sätt vet du vilka delar av kroppen han utvecklar under vissa tider

veckor 3-6

Under denna tid, kommer ditt barn att börja utveckla organ, t. ex. hjärna och hjärta, hans ryggmärg kommer också att börja ta form. Hjärtat börjar göra sitt pumpa runt vecka fem. Han har nu en mage, och han börjar få ögon och öron.

I sin sjätte vecka kommer hans hjärta utveckla sin kammare, två förmaken och två ventriklar. Kosmetiskt, har barnet också början till en överläppen.

Veckor 7-12

Resten av första trimestern är full av tillväxt och ny utveckling, med början med bildandet av navelsträngen, som kommer från moderkakan, bidrar till att främja och stödja barnet under hela graviditeten. Armar och ben blir allt mer uppenbara, liksom fingrar och tår. Barnet börjar se ut som en baby. Vid vecka nio, och på bara en tum i storlek, börjar ditt barn ska kunna röra sig. Barnets skelett börjar utvecklas runt vecka 10. Han började få sina könsorgan tillbaka i vecka nio, men vecka 11 är när hans kön är uppenbart. I slutet av vecka 12 har bebisen vuxit till 3 inches i storlek.

Veckor 13-16

Vecka 13 börjar i början av din andra trimestern. Ditt barn börjar sparka vecka 13, och vecka 14, är hans hormoner börjar aktivera. Hans hud börjar utvecklas under denna period, har börjat mycket tunn. Genom din 16. Vecka in i graviditeten, kan ditt barn ha möjlighet att göra vissa ansikten, och han har vuxit till cirka 5 inches i storlek. Han har också möjligheten att bilda en knytnäve.

Veckor 17-20

När den andra trimestern går vidare, gör också ditt barns tillväxt. Han kommer att börja vinna lite fett, som kommer att behövas efter födseln. Under denna tid kan han också börja höra dig, det kan vara sorts dov, men han kan höra dig, liksom andra saker som händer omkring dig. Hans njurar arbetar också, och hans hud blir starkare och tjockare. Han kan även börja få hår under denna tid. Hans armar och ben är fullt utvecklade.

Veckor 21-27

Under denna sista sträckan av den andra trimestern, många förändringar att ske. Barnets blodkroppar börja produceras av benmärgen. Han kan smaka och känna på nu. Hans lungor är också utvecklar och redo, och han börjar arbetet med att andas. Hans ben har också blivit hårt och ger stabilitet. Han är definitivt flytta runt i det, beroende på när han är vaken och när han sover.

Veckor 28-36

Resten av graviditeten, det så kallade tredje trimestern, är en virvelvind med dina barn och förbereder sig för ankomsten av ditt barn. Hans nervsystem börjar arbeta, och hans hjärna är fortfarande under utveckling mycket snabbt under denna tid. Han kan också öppna ögonen nu. Hans andningsorganen fortsätter att arbeta, och det är att förbereda för livet efter födseln. Hans flyttar runt kan hålla dig på natten, men se till att känna för sina rörelser varje dag. Han är verkligen växer vid denna tid, att lägga på vikt. . Barnet kan ta tag något och hålla på, och han har också en bra sugande reflex

Veckor 37-40

Under denna sista del av den tredje trimestern, är ditt barn äntligen redo att födas, hans lungor har fullt utvecklade, hans immunförsvar fungerar, är hans hjärna på jobbet, och han har förmodligen växt till ca 6 till 8 pounds, om inte större.

Det är viktigt att du vara medveten om alla de förändringar som pågår inuti din kropp och ditt barn. Eftersom hans hjärna utvecklas är det särskilt viktigt att du praktik bra kost och ta en prenatal vitamin varje dag, enligt din läkares ordination. Få massor av vila, och ta hand om dig själv eftersom du har en annan person att tänka på nu. Särskilt hålla sig borta från cigaretter, alkohol och droger under graviditeten. Dessa kan orsaka stora problem för ditt barn.

Previous:nothing Next:hur man håller svalna på en varm, varm dag

Relaterade artiklar


 • hur man kan undvika misstag med din recept
 • livsmedel för att undvika innan en serotonin blodprov
 • vanliga matsmältningsproblem hos spädbarn
 • Hur man använder en tonometern
 • hur man kan förhindra missbruk ungdomar drog
 • tecken och symptom på kirurgisk menopaus
 • biverkningar av kvinnliga könshormonet ersättning
 • myter om kön bebisar
 • användning av medroxyprogesteron
 • Orsaken till trötthet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com