steriliseringsmetoder och tekniker

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-09-03
Sterilisering är ett preventivmedel som anses permanent och nästan 100 procent effektiva för att förhindra framtida graviditeter. Kvinna alternativ för sterilisering inkluderar äggledaroperation och spolar Essure. Manlig sterilisering metoder inkluderar en vasektomi. I vissa fall Tubal säkerställa att skyldigheterna och vasectomies kan vändas, men oddsen är att graviditet fortfarande inte kommer att inträffa. Individer som söker sterilisering bör vissa att de inte vill ha några fler biologiska barn

Tubal Ligation

äggledaroperation är ett förfarande som innebär skärning och tätning av äggledarna. Förfarandet kan göras omedelbart efter förlossningen, efter en C-avsnitt eller den kan utföras laparoscopically när som helst. Effektiviteten hos denna typ av sterilisering är nära 100 procent. Tubal säkerställa att skyldigheterna kan vändas i vissa fall, men framgången är låg. Denna typ av sterilisering medför störst risk för post-kirurgi infektioner och komplikationer.

Essure

Essure steriliseringsmetod innebär att placera små metall ringar inuti äggledarna. Äggledarna reagera på spolar genom att producera ärrvävnad som blockerar spermier från att resa genom rören. Rören placeras i äggledarna utan att göra några snitt. Biverkningar kan innefatta smärta länge förfarandet sker och vaginal blödning under några dagar efter ingreppet. Effektiviteten i Essure intervall är 99,8 procent efter det att batterierna har funnits i minst tre månader. Innan tremånaders varumärket, måste en annan typ av preventivmedel användas för att förhindra graviditet. När graviditet inträffar efter implantation av Essure band, är det ofta en Tubal graviditet, som kräver kirurgiska ingrepp.

Vasektomi

En vasektomi är en sterilisering förfarande för män som hindrar spermier från att komma in sperma. Förfarandet innebär att kapa rören som transporterar spermier och sedan plombering dem stängda. Enligt Mayo Clinic, är en vasektomi en låg risk öppenvården förfarande. Vasectomies kan vändas, men den omvända operationen är mer komplicerad och ofta inte framgångsrikt.

Previous:nothing Next:graviditetsillamående behandlingar

Relaterade artiklar


 • hur man hanterar blödning i din post-menstruationscykeln
 • Hur man använder en tonometern
 • Vad gör det kardiovaskulära systemet?
 • vad som gör öron arbete?
 • Vad är orsakerna till anfall hos spädbarn?
 • hur man ger en graviditet massage
 • Hur påverkar kön blodtryck?
 • risker med att fentermin
 • hur är det lymfatiska systemet relaterade till kardiovaskulära systemet?
 • Vilka är skälen för en tidig menscykel?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com