tips för att hjälpa till med sömnlöshet

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-09-20
Sova är lika viktig för ditt välbefinnande som att äta. Ändå någon gång, miljontals människor har svårt att somna eller sova. Denna sömnstörning kallas sömnlöshet. Oförmågan att sova kan leda till dimsyn, oförmåga att koncentrera sig, trötthet, låg energi, irritation och i extrema fall, hallucinationer. Dessa effekter kan ha en negativ ändra din personlighet och inverka negativt ditt arbete och hemliv. Om du lider av sömnlöshet, finns det metoder du kan använda för att börja få tillräckligt med vila.

godnattrutiner

börja gå till sängs vid en bestämd tid varje natt och vakna upp på morgonen på en angiven tid också. Detta gör att din kropp att anpassa sig till ett normalt sömnmönstret. Före sänggåendet, ta ett varmt bad och läsa i några minuter, eller lyssna på avkopplande musik. Behandla dina läggdags allvar, och snart kommer det att bli en vana som du kommer att få minst 7 till 8 timmars sömn varje natt. Om du har en sen natt på grund av en social funktion eller oplanerade arbetsuppgifter, försök att kompensera för det nästa dag, men inte sover hela dagen. Ta en tupplur istället, sedan gå till sängs vid (eller lite innan) planerad tid. Använd ditt sovrum för att sova eller intimiteten bara, och eliminera titta på tv, prata i telefon och äta medan i sängen.

Hantera stress

När i sängen, inte oroa sig för stressande situationer i ditt liv. Detta är svårt, speciellt när du kan ha problem i arbetet, med din make, barn, familjemedlemmar eller vänner. Fortfarande, vilket dina bekymmer till sängs förseningar sova, och innan du vet ordet av är du om vaken hela natten oroande om vad du inte kan åtgärda omedelbart. Försök att fördela en annan tid under dagen där du kan erkänna dina bekymmer, skriva ner dem och notera hur du löser dem. Oroande i sängen på nätterna är en säker väg till sömnlöshet.

Kost och motion

avstå från att äta för mycket precis innan sänggåendet. Inte bara kommer en alltför full mage orsaka viktökning, kan det också göra att du känner dig obekväm. Om du är hungrig, prova småäta på kex eller en frukt eller grönsak. Minska dina koffein (kaffe, läsk, choklad) intag. Få lite motion under dagen, men undvik att få utöva rätten före sänggåendet, eftersom din ökade energinivån kommer att göra det svårt att somna direkt. Begränsa tupplurar du tar under dagen om det orsakar du inte sova på nätterna.

Previous:nothing Next:varför en del unga underviktiga aktiva människor lider av högt blodtryck?

Relaterade artiklar


 • hur man handskas med allergi säsong
 • hur man detox efter att sluta röka och förbli sluta
 • hur man ska behandla laktacidos
 • Perimenopause orsaker
 • vad höjer diastoliskt blodtryck?
 • biverkningar av Mirena preventivmedel enhet
 • myter om kön bebisar
 • hur man gör Lamaze
 • den bästa fettförbränningen träning på ett löpband
 • hur du tar en andningsfrekvens
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com