vad man ska äta efter en tonsillektomi

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-09-12
Så du är planerade att ha din tonsiller ut och du undrar vad man ska äta efter en tonsillektomi så att du kan beståndet kylskåp innan din stora dag. Naturligtvis kan din läkare ge dig några idéer om vad du bör äta, men om du vill köpa ett par saker innan din operation, följande förslag är några av de enklaste mat att äta efter en tonsillektomi

Medier

En av de viktigaste sakerna du kan göra efter din tonsillektomi är att stanna hydrerade, eftersom uttorkning kan förvärra halsont. Vatten är ett bra val, som är en sportdryck som innehåller elektrolyter. Äppeljuice är också ett bra val. Om du känner att du behöver ha en läsk, väljer Rensa läsk som är platt (har förlorat sin karbonatisering). Heta vätskor mår inte bra på halsen efter ett tonsillektomi, och inte heller drycker som är för kallt. Om du tar en dryck direkt ur kylskåpet är det en bra idé att låta det sitta i rumstemperatur en stund innan du dricker. Trots att vissa säger att de gillar väldigt kalla drycker efter en tonsillektomi, sval, inte kall vätska, känner det bästa för de allra flesta.

Ice Cream

äta glass känns bra efter en tonsillektomi eftersom glass är mjuk och cool. Dock kan för mycket glass orsaka slem produktionen, vilket kan orsaka obehag efter en tonsillektomi. Den slem kan bli SENTIMENTAL, vilket kan göra svälja svårt och kanske smärtsam. Njut lite glass, men begränsa intaget omedelbart efter en tonsillektomi om slem i luftvägarna blir ett problem.

Popsicles och Sherbet

popsicles och sorbet är två stora val av mat att äta efter en tonsillektomi. Banan-och root beer är bra smaker. Det citrus får sting, så undvik dessa. Ingen av dessa kalla behandlar orsaker slem uppbyggd som glass kan orsaka, så de är bra alternativ.

Andra Bland mjuk mat

När du blir uttråkad med popsicles och sorbet kan du gå vidare till andra intetsägande mjuk livsmedel efter en tonsillektomi. Bra val vid första inkluderar Jell-O, pudding, äppelmos och soppor. Äggröra kan ge dig protein som din kropp behöver. Därefter kan du gå vidare till vällagad makaroner och ost, och potatismos.

Livsmedel ska undvikas

Undvik livsmedel som är knaprigt eller har vassa kanter, såsom chips eller pizza, efter din tonsillektomi. Detta beror på en vass kant på ett chip eller bit pizza kan skar halsen och orsakar blödningar. Det är en bra idé att undvika popcorn också, eftersom kärnorna kan fastna i halsen. Du bör också undvika sura eller sura livsmedel och drycker, såsom apelsinjuice, saft och tomatjuice, eftersom de kommer sting baksidan av halsen. Håll dig borta från kryddstark mat också tills tonsillektomi har läkt.

Previous:nothing Next:vägglus fakta

Relaterade artiklar


 • perioder i klimakteriet
 • orsakerna till lateral knäsmärta
 • typer av arbetskraft övningar under graviditeten
 • orsakerna till muskel ömhet och natt benkramper
 • nutrition tips under graviditeten
 • fitness tips för mammor att
 • livsmedel för att undvika innan en serotonin blodprov
 • orsak av svamp
 • den bästa fettförbränningen träning på ett löpband
 • barn beteende modifiering
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com