vad som orsakar högt kolesterol hos barn?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-09-13
Trots motsatta tron, vuxna är inte de enda som kan drabbas av högt kolesterol. Barn, också kan drabbas av nivåer av kolesterol som är för höga, vilket kan leda till att hjälpa problem som barnet blir äldre. Högt kolesterol orsakas av en ackumulering av fettsyror plack på kärlväggarna, vilket gör det svårare för blodet att flöda från hjärtat till andra organ. Lyckligtvis kan höga kolesterolvärden i barn kontrolleras, men först är det nödvändigt att förstå vad orsaken till höga kolesterolvärden är.

Ärftlighet

I det flesta fall där barn har högt kolesterol, har barnets förälder också en förhöjd nivå av kolesterol. Denna genetiska drag är vidare från antingen mamma eller pappa under befruktningen. Tyvärr, barn som lider av högt kolesterol som en följd av ärftlighet kan inte motstå deras mottaglighet för sjukdom. Det är dock möjligt att reglera kolesterolet genom att uppmärksamma de livsmedel ett barn konsumerar och hennes vikt.

dålig kost

Höga nivåer av kolesterol kan utvecklas som ett resultat av en dålig kost. Livsmedel rika på feta ämnen med höga halter av mättat fett och kolesterol (som bearbetade chips och snabbmat) ökar nivåerna av kolesterol i ett barns kropp. Barn bör undvika dessa livsmedel och frukt substitut, grönsaker, bröd, spannmål, fisk, fågel och fettsnåla mejeriprodukter.

Ingen motion

Varje kroppen behöver för att få en regelbunden dos av motion. Det inkluderar barn, som öka sina odds att utveckla högt kolesterol om de leder stillasittande livsstil. Daglig aerob träning föreslås och inkluderar löpning, promenader, simning, cykling, dans och att idrotta. Motion hjälper inte bara ett barn behålla en hälsosam vikt, men också pressar blod genom artärerna till en mer kraftfull takt, vilket ökar blodflödet från hjärtat till andra organ i kroppen.

Fetma

Barn som ovan deras föreslagna viktgränsen är i riskzonen för högt kolesterolvärde. På grund av detta faktum, det är mycket viktigt för ett barn att behålla en hälsosam vikt. Vissa barn är mer benägna att gå upp i vikt än andra baserat på ärftliga egenskaper och bör reagera på detta lämpligt genom att vara mer försiktig med vilka typer av konsumeras livsmedel och deras dagliga aktivitet.

Behandling

Den mest effektiva behandlingen för barn med höga nivåer av kolesterol är att få dem delaktiga i en kost-och träningsprogram. Att öka motivationen, involvera hela familjen i denna strävan. I svåra fall där diet och motion är ineffektiva, är en resa till läkaren i ordning. Det finns flera typer av säkra, testade medicinskt läkemedel som kan minska ett barns kolesterolhalten.

Previous:nothing Next:om klimakteriet behandling med naturmedicin

Relaterade artiklar


 • hur man kan undvika misstag med din recept
 • Vilka är fördelarna med proteinshakes för kvinnor?
 • symtom vid 10 dagars dräktighet
 • hur man förebygger sömnsjuka
 • biverkningar av avsvällande medel
 • tympanoplasty hos barn
 • diet plan för barn med ADHD
 • hur man nytta av att dricka renat vatten
 • hur sval utanför denna sommar
 • vanliga matsmältningsproblem hos spädbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com