Därför får du halsbränna under graviditeten

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-10-30

Basics

Halsbränna är en brännande och obehaglig känsla i bröstet. Många gravida kvinnor upplever halsbränna hela graviditeten, men det är vanligast i tredje trimestern. Halsbränna vid graviditet, liksom flertalet andra graviditet symptom, kan skyllas på hormon svängningar.

Orsaker

När en kvinna blir gravid, många hormonnivåer i kroppen förändring att stödja utvecklingen av fostret. Många gånger har dessa hormon förändringar leder till irriterande symptom och halsbränna är en av dem. Enligt American Association Graviditet, ökningen av hormonet progesteron gör att ventilen mellan magen och matstrupen att slappna av. Detta gör att magsyra att resa tillbaka till matstrupen och irritera foder, vilket ger en brännande känsla i bröstet.

Progesteron mjukar många muskler i hela kroppen. På grund av dess relaxationseffekten, fungerar matstrupe och mage inte så effektivt som de gjorde före graviditeten. Matsmältning är långsammare, och det kan också öka förekomsten av halsbränna.

Halsbränna kan vara värre i tredje trimestern, eftersom tillsammans med den ökade progesteron, är livmodern växer i en rasande takt. Den växande livmodern gör att magen och andra organ att flytta från sin ursprungliga plats i buken. Detta kan orsaka ökat tryck på magen, vilket även bidrar till syror i magen pressas upp i matstrupen.

Relief

Trots att progesteron är nödvändigt för en hälsosam graviditet, har en gravid kvinna inte lida genom halsbränna. Det finns flera åtgärder som kan prövas för att lindra den brännande känslan av halsbränna eller eliminera den helt.

Den amerikanska Graviditet Association rekommenderar att gravida kvinnor lägger yoghurt eller mjölk till kosten när halsbränna träffar. Kvinnor kan också prova att dricka varm mjölk blandat med en matsked honung.

Undvikande

Det är perfekt att undvika halsbränna istället för att bara försöka behandla symptomen. Den amerikanska Graviditet Association har riktlinjer för att undvika halsbränna. Det första är att äta 5-6 mindre måltider per dag för att undvika fullhet i magen. För det andra, vänta minst en timme efter att man ätit innan man ligger ner och låt allvar hjälpa till att klara mat genom magen. Sist, eliminera kryddig och fet mat ur kosten, eftersom dessa livsmedel har en tendens att framkalla halsbränna mer än andra.

Medicinering

Om dessa åtgärder inte hjälper med halsbränna, tala med din läkare. Han kan rekommendera över disk antacida. Om halsbränna är allvarlig, kan en receptbelagd medicin som ordineras. Behandla inte halsbränna med over-the-counter eller receptbelagda mediciner utan att tala med din läkare först.

Previous:nothing Next:hur man detox din lever naturligt

Relaterade artiklar


 • lätt potträning
 • om Mirena spiral
 • hur man sticka med amning i ett år
 • om träning under graviditeten
 • lindring för smärta i brösten
 • hur man kan undvika misstag med din recept
 • tidigt graviditetstest & falska negativa
 • fitness tips för män
 • influensa hos barn
 • vad är syftet med en pulsmätare?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com