Vad händer när en man tar östrogen?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-10-10

Inledning

Även östrogen främst finns i en kvinnas kropp, spelar den en viktig roll i en mans kropp också. Även produceras i mindre mängder, spelar östrogen en del i både sexlust och spermieproduktionen. När östrogen sjunker för lågt, får östrogen tillskott användas för att bidra till att höja koncentrationen tillbaka till en normal nivå. Men för höga nivåer av östrogen kan skapa fysiska och känslomässiga biverkningar hos män.

könskarakteristika

Östrogen är det primära hormon ansvarar för att utveckla den sexuella egenskaper kvinnor. Som sådan för mycket östrogen i en mans kropp kan underlätta tillväxten av bröst på män, även känd som gynocomastia. Höga östrogennivåer kan också minska storleken på en mans testiklar, i unga män gå igenom puberteten, kan det påverka storlek och hastighet där testikeln tillväxt sker

Testosteron

Östrogen vitamin kan också störa produktionen av. testosteron. I hjärnan på hypothalamus är testosteron-receptorer. När östrogen nivåerna blir för höga, kan de mätta dessa receptorer, vilket färre signaler som skall skickas till hypofysen säga till den att göra mindre av luteiniserande hormon. Det luteiniserande hormon är en nödvändig ingrediens för att könskörtlarna ska kunna producera testosteron.

Libido

Östrogen kompletterar även kan medföra en nedgång i libido (sexlust) hos män. Libido är till stor del beroende av nivåerna av testosteron i kroppen. Eftersom mycket östrogen minskar mängden testosteron görs, upplever manliga libido en nedgång i aktivitet.

Mood

En förhöjd nivå av östrogen kan påverka en människas humörsvängningar. Östrogen har visat sig både öka produktionen av noradrenalin samt minska mängden dopamin produceras i kroppen. Båda dessa signalsubstanser väsentligt bidrar till stämningen stabilisering. En minskning av dopamin kan orsaka depression, medan en ökning av noradrenalin kan leda till agitation.

Previous:nothing Next:hur man använder mellanstolpar

Relaterade artiklar


 • sammanfattning av graviditeten stadier
 • sjukdomar som orsakar ett kliande hårbotten
 • Hur man använder en tonometern
 • Så för att lindra förstoppning med lätt rättsmedel
 • antibiotikum effekter på preventivmedel
 • hur du gör ditt barn att sova
 • sömnapné hos små barn
 • vad lindrar kliande hud orsakad av graviditet
 • hur man lever med en rökare
 • hur man kan sluta röka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com