Vilka är de typer av barns hudutslag?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-10-26
Enligt Visual DX Hälsa, helt enkelt definieras, utslag "är ett utbrott av många röda knölar eller fläckar på huden. " Utslagen är ganska vanligt hos barn, men de flesta är inte farliga för ditt barn eller till andra. Ofta kan de behandlas hemma-med ledning av ditt barns barnläkare-och försvinner normalt snabbt. Orsaken till ditt barns utslag kan i allmänhet bestäms av dess utseende, läge och omfattning av hudutslag. Vissa utslag är vanligare hos barn än andra

Du behöver:.
BMI kalkylator.
Medicinsk utvärdering.
Saltersättning.
Kalciumtillägg.

Irriterande Diaper Dermatitis

Irriterande blöja dermatit, allmänt känt som blöjeksem, är en mycket vanlig sjukdom hos spädbarn och kännetecknas av en bullig, röd irritation som uppstår på hud som täcks av en blöja. Enligt Visual DX Hälsa är blöjeksem orsakas av exponering för urin och avföring i kombination med en stram eller illasittande blöja eller en blöja att hamna på för länge. Blöjeksem kan undvikas genom täta blöjbytet använder blöja våtservetter utan färg eller doft tillsatser och med hjälp av en kräm som innehåller zinkoxid att skapa en barriär mellan barnet och hennes blöja. Om symtomen inte förbättras, försämras eller spridit sig utanför påsatta området, kontakta din barnläkare.

Allergiskt kontakteksem

Allergisk kontaktdermatit är en allergisk reaktion orsakad av hudkontakt med ett allergen, och uppträder i allmänhet 48 till 72 timmar efter exponering. Enligt din totala hälsa, presenterar det normalt som kliande, röda blåsor som så småningom brista och skorpan över. Sekundära infektioner kan uppstå utan behandling. De vanligaste allergenerna kromater (sko läder), nickel (smycken, spännen), kemikalier gummi (elastiska, ballonger), neomycin (antibiotikum krämer och salvor, öron och mediciner ögat), kosmetika, tvål och färgämnen. Behandlingen ingår rengöring utslagen med kallt vatten, hydrokortison kräm eller calamin lotion och undvika de störande allergen. Om hudutslag konsekvent återkommer eller förvärras, ring din barnläkare.

Atopisk dermatit

atopisk dermatit eller eksem är en allergisk reaktion som gör att huden blir inflammerad med en extremt kliande, röda utslag. Utslagen har vanligen en torr, fjällande utseende och kan spricka och läcker vätska. Enligt din totala hälsa är eksem oftast en ärftlig tillstånd som uppstår hos personer med allergisk rinit eller astma. Det kan också orsakas av kontakt med ett kemiskt irriterande. Om den lämnas obehandlad, eksem kan bli ett kroniskt tillstånd som varar genom vuxenlivet.

Varicella

Varicella, allmänt känd som vattkoppor, är en smittsam sjukdom som orsakas av varicella zoster-virus. Den förekommer allmänt i barn från 1 till 10 års ålder. Enligt Visual DX hälsa, är det första tecknet av vattkoppor ett utslag som presenterar som kliande, röda lesioner med deprimerade centra. Skador visas vanligtvis först i hårbotten och på bålen och därefter spridas till armar, ben, ansikte och även in i munnen och näsan. Den vanligaste komplikationen från vattkoppor är infektion på grund av att repa kliande lesioner. Även om de flesta barn utvecklar cirka 100 skador, om ditt barn har fått varicellavaccin han kommer förmodligen att utveckla färre. Behandling kan nästan alltid göras hemma, men om ditt barn kontrakt vattkoppor, är ett besök på hans barnläkare motiverad.

Urtikaria

urtikaria eller nässelutslag, är enligt din totala hälsa är vanligare i barn än vuxna och kännetecknas av kliande rosa eller röda knölar som godtyckligt kan dyka upp och försvinna i fläckar någonstans på kroppen. Svullnad i fötter, händer, mun, ögon och könsorgan kan följa ett utbrott av bikupor. Enligt Visual DX hälsa, kan nässelfeber vara akut (av plötslig debut som varar mindre än sex veckor) eller kronisk (som varar längre än sex veckor). Läkarna tror att bikupor kan vara en reaktion många faktorer, inklusive medicin, stress, viss mat, insektsbett, pollen, mögel, miljöfaktorer och infektioner, 90 procent av bikuporna fall är idiopatiska, dvs de är av okänt ursprung. Du kan ta hand om ditt barns kupor med svala bad, vila och ett antihistamin. Ring 911 omedelbart, men om ditt barn inte kan svälja, har svårt att andas eller känner sig yr.

Previous:nothing Next:övningar för att tona rumpan

Relaterade artiklar


 • barn beteende modifiering
 • botemedel för en förstorad prostatakörtel
 • fakta om magen bakterier
 • hur till göra min menscykel ljusare
 • över disk behandling för urinvägsinfektion
 • snabbaste sättet att bli gravid
 • hur man kan hantera döden av en förälder (på din födelsedag)
 • vad är en kolesterol gräns?
 • vad som orsakar högt kolesterol hos barn?
 • perioder i klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com