cancertumör behandlingar

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-10-08
Tumör definieras som en skada eller en inflammation orsakas på grund av okontrollerad tillväxt av celler som finns inuti kroppen av en individ. Tumören kan antingen vara godartad (godartade) eller maligna (cancer) i naturen. Maligna tumörer är de tumörer där cellerna genomgår okontrollerad spridning konvertera till en aggressiv form därmed resultera i utveckling av cancer i cellerna. Om den lämnas obehandlad kan cellerna sprider sig till andra delar av kroppen, därav att kontrollera tillväxten eller förstöra cancerceller är mycket viktigt i cancertumörer.

Kirurgi

Kirurgi ofta anses vara den mest använda behandling formulär som används för att behandla personer som lider av cancertumörer. . Omfattningen av kirurgi varierar vanligtvis från patient till patient eftersom det beror på tillväxten och spridningen av cancerceller i tumören inne i patientens kropp. I fall bara en liten del av tumören är cancer i naturen, då den skadade delen av tumören opererats bort från kroppen för att förhindra ytterligare spridning och spridning av cancerceller. Men i svåra fall, om cancerceller har spridit sig över hela tumören, då i så fall hela tumören kirurgiskt ur kroppen för den enskilde.

Strålbehandling

Strålbehandling är en annan vanlig behandlingsform används på elakartad tumör patienter. I denna metod, läkare utsätta cancertumör stor energianvändning strålning som sådan strålning har visat sig vara effektiva i fallande storlek tumörer samt hjälpa till att förstöra cancerceller, därav förhindra fortsatt spridning och spridning av cancerceller.

Läkemedelsbehandling

Läkare ordinera ofta vissa läkemedel såsom Sorafenib, som också är känd som Nexavar för patienter cancertumörer. Detta läkemedel är vanligen injiceras i blodet hos patienten eftersom det förhindrar uppkomsten av nya blodkärl av cancerceller och därmed är till hjälp att förhala och förhindra skador som orsakats av tillväxten av elakartade tumörer.

Chemoembolization

chemoembolization är en typ av kemoterapi metod där starka doser av anti cancer läkemedel såsom Pacitaxel och Velban injiceras direkt in i cellerna i tumören. Dessa läkemedel är effektiva i att skada cancercellerna och därigenom förhindra spridning av cancer till olika andra delar av kroppen.

Previous:nothing Next:hur urinblåsan fungerar

Relaterade artiklar


 • Hur man använder en tonometern
 • Hur utvecklas ett barn?
 • vad som gör öron arbete?
 • rikaste källa av vitamin D
 • vad är en kolesterol gräns?
 • hur man kan förhindra missbruk ungdomar drog
 • tidig graviditet embryots utveckling
 • hur man hanterar blödning i din post-menstruationscykeln
 • hur man kan förebygga kroniska sjukdomar
 • botemedel för en öronvärk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com