graviditet & förlossning stöd

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-10-05
Graviditet och förlossning är en stressig tid i en kvinnas liv. Hennes hormoner fluktuerar både under och efter graviditeten, och hennes liv kan förändras dramatiskt när hon föder och har en ny bebis att ta hand om. De betonar att bära ett barn att term, vilket ger ett spädbarn och ta hand om ett nyfött barn kan leda till att vissa kvinnor att drabbas av känslor av sorg eller depression. Dessa känslor kan vara allt från "baby blues" för att förlossningsdepression. I själva verket, enligt Women's Health, så många som en av sex kvinnor upplever förlossningsdepression.

Support Under Graviditet

Det kan vara till hjälp för kvinnor i kontakt med andra blivande mödrar som också upplever graviditeten på samma gång. Genom att ha ett starkt stöd grupp andra mammor, kan kvinnor sköta sina förväntningar om graviditeten och födelseprocess. Dessutom kan de diskutera deras oro och farhågor med andra kvinnor som delar samma påfrestningar.
Kvinnor kan finna stöd i arbete eller pre-födelseprocess klasser, både från andra mammor i klassen och från de professionella utför klassen. Många av dessa grupper omfattar en arbetsmarknad tränare, så att kvinnan kan innebära en partner eller vän i graviditeten processen. Detta kan bidra till att göra en kvinna känna större samhörighet med andra, och känner att hon har en allierad under de potentiellt skrämmande gången i sitt liv.
Många online forum finns också där kvinnor kan ta kontakt med andra gravida kvinnor att diskutera rädsla och oro (se Resurser). Religiösa eller sociala organisationer kan erbjuda grupper för mödrar med små barn eller gravida kvinnor.

Problem under graviditeten och efter förlossning

En kvinna upplever förlossningsdepression kan känna sig känslomässigt instabil, förtvivlad, till rastlös, otillräcklig, skyldig eller inte klarar med sitt barn eller sina barn ansvar. Hon kan vara gråtmild, bristande motivation, äter för mycket eller för lite, sover för mycket eller för lite, lider av minnesförlust, vara oförmögen att fatta beslut, tappa intresset för trevliga aktiviteter eller dra sig tillbaka från familjen. Dessa känslor kan sträcka månader.
Även bland kvinnor som inte upplever förlossningsdepression, känslor av sorg är vanligt efter att hon fött ett barn. Dessa normala känslor, som orsakas av fluktuerande hormoner och stressen av förlossningen, ofta kallad "baby blues". Den baby blues vanligen pågå i tre till sju dagar efter födseln, och försvinner vanligen utan behandling. Den baby blues kan inkludera känslor av sorg eller oro, humörsvängningar, en känsla av att vara överväldigad, gråtattacker, minskad aptit eller sömnlöshet.

Support

Emotionellt stöd kan lindra postpartum depression eller sorg. Diskutera rör, inklusive stress och känslor av sorg, med en läkare kan vara till hjälp att identifiera om problemet är hormonella eller orsakas av yttre faktorer. Dessutom håller förväntningarna rimliga om födelse och vård av barn kan också hjälpa en kvinna att undvika postnatal stress.
Risken för förlossningsdepression påverkas av förändringar i familjestrukturen, brist på sömn, ekonomiska bekymmer eller en svår förlossning. Familjemedlemmar och vänner till en gravid kvinna bör vara medveten om dessa faktorer och försöka lindra bördan under och efter graviditeten.

Stöd till förlossningsdepression

Som någon typ av depression kan postpartum depression behandlas med antingen medicinering eller samtalsterapi. Medicinering kan innebära risker vid amning ett barn, och detta måste vägas mot hur allvarligt förlossningsdepression. Dessutom har många stödgrupper finns för kvinnor upplever förlossningsdepression. Din läkare kan hänvisa dig till en lämplig stödgrupp eller så kan du kolla dina gemenskapens resurser till stöd.

Medicinsk och ekonomiskt stöd

Förutom känslomässigt stöd, kan graviditet också ett dyrt, särskilt för kvinnor utan sjukförsäkring. Många statliga program, inklusive Medicaid och WIC program finns på nationell nivå för att hjälpa kvinnor som kämpar ekonomiskt.

Stöd för en oönskad graviditet

Planned Parenthood och många privata lokala grupper kan hjälpa kvinnor som utsätts för en oönskad graviditet.

Previous:nothing Next:skadliga effekterna av passiv rök

Relaterade artiklar


 • information om sjukförsäkring för hög risk människor
 • hur man hanterar blödning i din post-menstruationscykeln
 • inomhus garvning råd
 • bra sätt att utöva för barn
 • airbrush tanning tips
 • hur man omfamna klimakteriet naturligt
 • mat att äta för att bekämpa svampinfektioner
 • övningar för män att förlora magen fett
 • hur man gör människor att sluta röka
 • hur man kan bli av med celluliter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com