graviditet skeden & trimestern

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-10-31

Du behöver:
Evening kapslar jättenattljusolja eller tabletter
. Linfröolja kapslar eller tabletter.
Anamnes.
Personliga medicinska historia.

första trimestern

Den första trimestern av graviditeten börjar innan du ens gravid och pågår till vecka 13 av graviditeten. Läkare räkna veckorna av graviditeten börjar från den första dagen av din senaste menstruation. För en kvinna med en genomsnittlig cykel längd av 28 dagar, det innebär graviditet räknas i två veckor innan ägglossning.

Hem graviditetstest samt blodprov utförs på läkarmottagningen kan upptäcka en graviditet så snart den första dagen av din utebliven mens. När de flesta kvinnor tycker att dom är gravida, de är redan fyra till fem veckor in i graviditeten.

Tidiga symtom under den första trimestern inkluderar ömma bröst, täta urinträngningar, graviditetsillamående, trötthet, sug, vresighet och en aversion mot vissa lukter. Du kommer förmodligen träffa doktorn minst en gång under den första trimestern att exakt datera graviditeten och kontrollera korrekt implantation med hjälp av ett ultraljud.

Enligt American Graviditet Association, i slutet av första trimestern, är fostret ca 4 inches lång och väger bara lite mer än ett uns. Men även om fostret fortfarande är mycket liten, är din kropp genomgår enorma förändringar och viktökning på 3 till 5 pounds är att vänta. Om detta inte är det första barnet, kan kvinnan börja visa i den första trimestern.

Andra trimestern

Den andra trimestern av graviditeten omfattar vecka 14 till 26. De flesta kvinnor uppger att några av de första trimestern symtom såsom illamående och trötthet, börjar avta. Men dessa symtom på att ersättas med nya, inklusive halsbränna, andnöd, ryggsmärta, kramp i benet och viktökning.

Under den andra trimestern kommer många kvinnor att börja visa om de inte redan i första trimestern. För första gången mammor, var magen buktar av den första trimestern sannolikt på grund av uppblåsthet. I den andra trimestern, är livmodern ökar tillräckligt i storlek för att producera en märkbar mage bump för första gången mammor. Viktuppgång i andra trimestern är vanligtvis 1 pund per vecka.

I slutet av den andra trimestern, har fostret genomgått en enorm tillväxt. Enligt American Graviditet Association, är fostret nu mer än 13 inches lång och väger mer än 2 pounds.

Månad

Den tredje trimestern omfattar från vecka 27 till förlossningen. Enligt American Graviditet Association, är barnet anses vara fullgången i slutet av vecka 37 av graviditeten, är det dock bäst för barnet för graviditeten fortsätta så länge som möjligt upp till 42 veckor.

nya symptom i tredje trimestern omfatta Braxton Hicks kontraktioner, runda ligament smärta, ökad flytningar, bäcken tryck och smärta, sömnsvårigheter och ökad kroppstemperatur. Utmattning i första trimestern återvänder också som kroppen försöker spara energi för förlossningen.

läkarbesök öka till en gång varannan vecka vid 30 till 32 veckor och kommer att veckovis med början i vecka 36. Enligt American Association Graviditet kan barnet få upp till ett halvt pund från vecka 32 framåt. I vecka 37 är barnet mer än 18 inches lång och det fria utrymmet i livmodern blir begränsad.

Previous:nothing Next:bästa kuren mot munsår

Relaterade artiklar


 • vad är en urinvägsinfektion?
 • fakta om magen bakterier
 • tidigt graviditetstest & falska negativa
 • processen för klimakteriet
 • symptom på andropause
 • biverkningar av kvinnliga könshormonet ersättning
 • Hur påverkar menstruationscykeln vikt?
 • hur du håller ditt barns hjärta friskt
 • nödhjälp för varm blinkar
 • biverkningar av progesteron kräm
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com