hjärnan näring för barn

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-10-22
Om du vill tillhandahålla en hjärna uppsving för ditt barn, se längre än den mat han äter. En kost rik på vissa näringsämnen kan mineraler och vitaminer ökar minne, koncentration och aptitude

Carbs Behöver Proteiner

En kost rik på kolhydrater (bröd, kex, stärkelserika grönsaker och spannmål) kan bromsa koncentration och lägre energi. Du kan motverka dessa effekter genom att lägga proteinrika livsmedel, som ägg, mjölkprodukter, torkade bönor, gröna bladgrönsaker, hela korn och nötter till ditt barns kost. De ger protein och aminosyror, som enligt Franklin Institute, spela en roll i utformandet signalsubstanser som tillåter hjärnceller att kommunicera och nätverk.

Fettsyror

En viktig del av membran nervcell dessa grundläggande fettsyror kan inte tillverkas av kroppen utan måste förbrukas genom livsmedel. Fettsyror används av hjärnan för att bilda celler som används för tanke och känsla, enligt Franklin Institute. Nötter (rå eller torr rostade), avokado, extra jungfruolja och vissa fiskar (lax, tonfisk och öring) är utmärkta källor för omega-3 essentiella fettsyror.

Ägg

Ägg innehåller kolin, som hjälper till att skapa "minne" celler eller neuroner i hjärnan som har minneskapacitet. Hos barn ungdomar kan kolin bidra till att skapa nya minnesceller. Det är mest effektivt, men när ett barn är i livmodern, enligt Steven H. Zeisel, MD, Ph D. från School of Public Health vid University of North Carolina-Chapel Hill.

Bröd och frukt

Hel-vete bröd innehåller folsyra, ett B-vitamin som hjälper tillverka minnesceller. Frukter som jordgubbar och blåbär innehåller antioxidanter, som kan förbättra den kognitiva funktionen. Lägga frukt och bröd som är rika på fiber ger en extra fördel till hjärnan, genom matsmältningssystemet. Som förstoppning kan orsaka kramper, svullnad, en minskad aptit och irritabilitet, undvika förstoppning kan gynna ett barns hjärna i termer av koncentration och funktion.

Vatten

Vatten är ofta förbises som en näringsvärde, men utan en tillräcklig mängd varje dag, kan ditt barn GUNGBRÄDA på uttorkning. Enligt "ADD /ADHD Drug Free" av Frank Jacobelli, LA Watson och Jay Carter, är hjärnan 80 procent vatten. Utan en tillräcklig mängd vatten intag, fungerar hjärnan inte på sin optimala nivå. Även en liten fråga om uttorkning kan komma med på huvudvärk och tröghet.

Previous:nothing Next:risk för graviditet

Relaterade artiklar


 • Felsökning ekollon trapphissar
 • graviditet information för män
 • återkommande feber hos barn
 • sätt att identifiera och behandla njursten
 • hur man beräknar en uppfattning datum från förfallodagen
 • hur man kan sluta röka
 • hur man kan bota degenerativa sjukdomar skiva
 • hälsa och hygien verksamhet
 • Anvisningar för diazepam
 • övningar under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com