hur man diagnostisera en svampinfektion

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-10-19
Jäst infektioner är ett vanligt problem hos många kvinnor, varför det oftast är det första som poppar upp i åtanke när du börjar lägga märke till svullnad och inflammation i det vaginala området. Problemet är att jäst infektioner delar många symptom med andra vaginala frågor, som bakteriell vaginos, och behandla en svampinfektion när du verkligen har något annat kan förlänga problemet. Det är därför du måste vara helt säker på att du vet vad du har innan du påbörjar behandling. Om du inte kan få en tid hos din läkare för att bekräfta problemet, så här är hur att diagnostisera en svampinfektion:
1.
Svullnad och inflammation

En av de första kontrollampa tecken på en svampinfektion i svullnad och smärtsam inflammation . Vaginal läppar kommer att kännas större och svullna vid beröring, och kan orsaka obehag när man sitter, går eller sätter på underkläder. Dessa symtom kan också vara ett tecken på bakteriell vaginos, dock så inte bara förlita oss på detta för att diagnostisera en svampinfektion.
2.
Klåda

En annan stor tecken på en svampinfektion är en galen klåda i och omkring det vaginala området, som kan sträcka hela vägen till din-ahem-anus. Om du inte kan kontrollera din repor och klåda aldrig tycks gå bort, det finns en god chans att du smittas. Tillämpa en sval, fuktig trasa kan erbjuda dig en viss lättnad tills du kan plocka upp några aktuella anti-svamp kräm som ska bota klådan vid kontakt.
3.
Burning vid urinering eller kön

En av de mer smärtsamma symtom är brännande att du kanske inte märker förrän du behöver använda badrummet. Om du känner en brännande känsla medan urinera som ökar till nära outhärdligt samtidigt ha sex, är detta det tecken som gör att du vet det är nog en svampinfektion. Förresten, ska du hoppa över att ha oskyddat sex med din partner om du misstänker en svampinfektion, du kan skicka infektionen på honom, och han kan vidarebefordra det rätt tillbaka till dig efter att det klarnar upp, som bara komplicerar saken och gör infektionen omöjligt att bli av med.
4.
sprucken hud runt blygdläpparna

Om du har en ihållande eller särskilt dålig infektion, huden runt slidan kan bli torra och spruckna, och kan även blöda lite. Om du märker några torr, sprucken hud, och särskilt om du märker blödningar, kontakta din läkare så snart som möjligt. Det är ett tecken på att din svampinfektion är en starkare stam som är resistent mot huskurer och over-the-counter behandlingar, vilket innebär att du måste förskrivas en starkare anti-svamp medicin för att bli av med den.

5.
vit eller grå Ansvarsfrihet

Du kan märka en vitt eller något benvitt till gråaktiga färger ansvarsfrihet, vilket kan ha en stuga-ost-konsistens. Det kan också ha en foul, fiskliknande lukt. Detta är ett mindre vanligt symptom, men det verkar i över hälften av alla kvinnor som utvecklar en svampinfektion. Akta dig, för detta är också ett tecken på bakteriell vaginos, så titta för en av de andra symtomen på listan för att se till att det verkligen är en svampinfektion innan behandling påbörjas.
6.
Trouble kissa

I avancerade infektioner, kan du ha försenat urinering, eller du kan förlora förmågan att kissa alls. Fördröjd urinering innebär att det tar dig upp till 30 sekunder för att få saker och ting, när du normalt inte har problem alls. Förlora förmågan att urinera kan vara smärtsamt-och skrämmande-men försök ta en varm dusch för att få fart och avkopplande bäckenmuskulaturen i stället för att dra åt dem som du kan vara benägen att göra. Trouble kissar kan också vara ett tecken på en urinvägsinfektion (förkortas ofta till UVI) och kan ibland förekomma tillsammans med en svampinfektion. Oavsett vad som orsakar det, ring din läkare om du upplever detta symtom så att du kan få behandling-och lättnad -. Förr snarare än senare


Previous:nothing Next:hur man kan bota en svampinfektion naturligt

Relaterade artiklar


 • tonåren cervixcancerprevention
 • hur man gör människor att sluta röka
 • fakta om magen bakterier
 • smärtstillande biverkningar
 • hur man gör känsla av din diagnos
 • hur man använder 10 steg till en hälsosammare livsstil
 • hur urinblåsan fungerar
 • tips om garvning inomhus
 • hur man håller rädda dina barn från fetma
 • tips för att hjälpa till med sömnlöshet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com