hur man förstår vad som orsakar ett kliande näsa

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-10-20
En kliande näsa kan vara en irriterande symptom, särskilt när suget att repa strejker i offentlig. Det finns alltid en risk att någon kommer att tro att du är petar dig i näsan! En gammal vidskepelse säger att en kliande näsa innebär att du avsett att kyssa en idiot. Även om detta är roande, får klåda du får inte skratta åt. Vad betyder en kliande näsa och vad kan man göra åt det
1
En kliande näsa uppstår oftast på grund av en av två problem -. . Allergier eller en vanlig förkylning. Det är inte ovanligt att uppleva kliande, irriterad näsgångarna under allergi säsong om du är utsatt för säsongsmässiga allergier. Under en allergisk reaktion, är den kemiska histamin frigörs som är ansvarig för många av de symtom med allergi inklusive kliande ögon, nästäppa, och Scratchy halsen.
2.
Histamin orsakar också många av de obehagliga symptom i samband med livsmedel allergier och allergiska reaktioner mot Bistick. I extrema fall kan histamin orsaka farliga hals svullnad och andningssvårigheter, som när en allergisk individuella erfarenheter ett bi sting. Lyckligtvis, med säsongsbunden allergi, är histamin orsakar troligen livshotande symptom.
3.
Eftersom histamin kan vara ansvarig för en kliande näsa, får den mest effektiva behandlingen vara att ta en antihistamin . Dessa mediciner kompensera för effekterna av histamin på halsen och näsan, vilket ger vissa lättnader för de klåda och irritation. På den sidan, många över disk antihistaminer orsaka sömnighet och i vissa fall, yrsel och ostadighet vilket kan vara ett problem om du behöver hålla sig pigg. Det finns receptbelagda antihistaminer finns som är mindre sannolikt att få denna effekt. I vissa fall kan nasala steroider kan behövas under en ihållande kliande näsa orsakas av allergier.
4.
Kliande näsa också kan orsakas av en ny personlig vård produkt du använder eller exponering för ett hushåll kemikalie. Om kliande näsa är ett återkommande problem, utvärdera de produkter du använder, i synnerhet sådana som du nyligen har köpt för att se om någon av dem skulle kunna vara som orsakar problemet. Rengöringsmedel, ansikts krämer och schampo kan alla orsaka en kliande näsa om du känslig för en av ingredienserna.
5.
En annan orsak till ett kliande näsa är brist på fukt. Om du bor eller arbetar i en torr miljö kan näsgångarna torkar snabbt ut orsakar irritation. Den bästa lösningen är att lägga en luftfuktare till sovrummet eller arbetsplats. Under tiden, bevattning i nässlemhinnan med sterilt saltvatten kan hjälpa till att lindra symtomen.
6.
Kliande näsa kan också vara ett första tecken på en förkylning. Även om det finns inget botemedel mot förkylning, att hålla luftfuktigheten högre i ditt hus och bevattning näsgångarna ofta med saltvatten kan minska irritationen. Undvik blåser näsan alltför kraftigt, då kan göra problemet värre. Om symptomen inte försvinner inom fem dagar, kontakta din läkare.


Previous:nothing Next:hur man kan förebygga en svampinfektion

Relaterade artiklar


 • hur man kan sluta röka med plåster
 • springmask botemedel
 • Syftet med slem
 • hur man skriver en kort dödsruna
 • hur man får hjälp för extrema ekonomiska problem
 • Hur utvecklar högt blodtryck?
 • hur man kan minska symtom på morgonen sjukdom
 • symtom vid 10 dagars dräktighet
 • biverkningar av pneumokockvaccin
 • hur du gör ditt barn att sova
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com