hur man hoppar över din tid

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-10-15
Även om du håller koll och gör upp planer runt den tiden i månaden, kan det krypa fortfarande upp på dig när du hellre fördröja det i en vecka. Om din mens ungefär samtidigt som en kommande händelse, t ex ditt bröllop och smekmånad, kanske du vill hoppa över mensen helt och hållet. Det är möjligt att göra det, men du behöver en läkare om hjälp. Så här gör du för att hoppa över mensen:
1.
Förstå skillnaden mellan en period och bortfallsblödning

För kvinnor som är närvarande tar en månatlig behandling av preventivmedel-21 dagar av hormoner och 7 dagar i placebo-du inte har haft en period sedan du började ta p-piller. När du tar placebo piller för en vecka, upplever du det som kallas blödningsdagen. Många kvinnor misstag detta för en verklig tid, i verkligheten, är din kropp svarar bara på den minskade hormonnivåer. Preventivmedel tillverkare lagt till vecka placebo piller till förmån för normalitet. Kvinnor är vana vid att ha en period varje månad, så en vecka blödningsdagen härmar din tid.

I verkligheten finns det ingen medicinsk anledning att uppleva blödningsdagen. Vissa preventivmedel tillverkare har insett detta och har börjat tillverka och marknadsföra p-piller som begränsar blödningsdagen till en gång var tredje månad, eller ens en gång om året. Vissa läkare har till och med börjat förskrivning p-piller kontinuerligt, så att användarna hoppa över placebo piller helt och hållet och går ständigt framåt och hormoner, vilket resulterar i någon blödning alls. Eftersom du inte är har mens samtidigt på preventivmedel ändå, det skadar inte att vidta preventivmedel varje dag-men fördelen är aldrig inne i en period eller blödning
2
Använd P-piller för att hoppa över din tid efter

Om du för närvarande tar preventivmedel, kan du hoppa över din tid bara genom att hoppa över placebo piller och starten av den tredje veckan av piller på en ny förpackning istället. Du måste få din läkare att förskriva extra piller för att göra detta, eftersom du troligtvis inte kommer att kunna fylla på recept förrän 28 dagar efter den senaste gången du fyllt den. När du vill hoppa över mensen för veckan som du normalt skulle ta placebo piller, börja ta den tredje veckan av piller-inte den första eller andra-eftersom den tredje veckan innehåller ett högre hormoner än de två första i de flesta märke . Fråga din läkare för att bekräfta att ditt varumärke är så här. Fortsätt ta tabletterna under en vecka. Helt enkelt att hoppa över placebo piller och inte ta några piller skulle få samma effekt som att ta placebo piller. Blödningsdagen

När du har slutfört den veckan, kan du gå en vecka utan att ta några piller , eller ta placebo piller från den sista förpackningen för att sedan uppleva blödningsdagen. Eller kan du gå rätt till en ny förpackning (inte den du har tagit den tredje veckan av piller från) och vänta på att få bortfallsblödning i ytterligare en månad när du kommer till den fjärde veckan av placebo piller.

Om du inte redan tar preventivmedel, kan du fortfarande använda den för att hoppa över din tid. Bara ha din läkare ordinera preventivmedel minst två veckor i förväg när du vill hoppa över. Du kan göra det förr, men ni får en mycket mindre chans att se eller har din vanliga tid när din kropp har ett par veckor att bygga upp hormoner i systemet och vänja sig vid födelsekontroll. Presentera preventivmedel till ditt system när du aldrig har varit på det, eller har inte tagit det under lång tid, oftast försena mensen åtminstone några dagar.
3.
Använd Patch att hoppa över din Period

Du kan också använda plåstret att hoppa över mensen en gång. När du använder plåstret normalt slitage du ett nytt plåster i en vecka, kassera den och börja ett nytt plåster. Efter tre veckor och tre patchar, går du sedan en vecka utan en patch för att gå igenom blödningsdagen. Om du vill hoppa bortfallsblödning i slutet av den tredje veckan med plåstret, gå direkt till nästa patch och bär den för veckan du normalt inte skulle. Detta kommer att leda till att du hoppar över din tid för just den veckan.

Om du för närvarande inte tar något hormonellt preventivmedel-p-piller, plåstret, ringen, eller bilden-då kan du även hoppa över mensen genom att starta patch. Börjar patch kan orsaka fläckar när du normalt skulle ha mens i en del kvinnor, men i allmänhet, med start någon ny form av preventivmedel omedelbart kommer att försena din period tills du kommer till tillbakadragandet fas. För bästa resultat, börja använda plåstret fem till sju dagar efter din senaste mens.
4.
Använd Shot Hoppa Din menstruation

preventivmedel skott , som kallas Depo-Provera, kan också användas för att hoppa period. Att få skott per 12 veckor som rekommenderas faktiskt kommer att sluta perioder hos många kvinnor helt efter att ha använt den för ett år. Skottet sprutar samma hormoner i piller direkt in i din kropp och i praktiken omedelbart efter att du får den.

Vill använda Depo-Provera, måste du besöka din läkarmottagning, där de kommer att injicera dig med skottet. För bästa resultat, gå in för skott fem dagar efter din senaste mens. Det kommer att ta effekt omedelbart, och du kommer inte bara skyddas i upp till 14 veckor, men du kommer också upplever någon period eller blödning under den tiden. Var medveten om att du fortfarande kan uppleva några spotting under de första månaderna att du börjar ta emot skott, planera så långt innan om du vill se till att du hoppar över din tid och inte har några fläckar när du normalt skulle ha mens .

tips och varningar


 • Hormonella preventivmedel bara skyddar mot graviditet. den skyddar inte mot könssjukdomar eller hiv


 • Previous:nothing Next:virus som orsakar hjärtsjukdomar

  Relaterade artiklar


 • Hur sluta röka med patch
 • övning borrar för homeschooled barn
 • hudvård råd för pojkar
 • hur man hittar ekonomiskt stöd under graviditeten
 • biverkningar av Mirena preventivmedel enhet
 • om säkerheten i sex under graviditeten
 • Vilka är fördelarna med proteinshakes för kvinnor?
 • vad är en kolesterol gräns?
 • hur man ska behandla gardenella
 • hur man kan sluta röka minderåriga
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com