huvudsakliga funktion utsöndringsorganen systemet

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-10-11
Utsöndringsmekanismerna systemet ansvarar för att avlägsna avfall som produceras av kroppen. Detta avfall skall tas bort, eller utsöndras i för att kroppen ska hålla sig friska. Det mänskliga utsöndringar systemet omfattar hud, njurar, stora tarmarna och levern. Var och en av dessa organ hjälper kroppen att utsöndra eller eliminera avfall som kroppen tar i när det äter eller dricker något, eller att kroppen producerar under metaboliska eller liv funktioner

Njurar

Njurarna producerar urin, som tar bort överskott av kväve och andra restprodukter från kroppen. Blod kommer in i njuren, och blodet därefter filtreras genom flera organ och rör i njurarna. Under denna filtreringen, vatten och andra goda molekyler resorberas in i kroppen medan ytterligare avfallsprodukter läggs till i urinen. Slutligen är för mycket salt till i urinen. Urinen färdas sedan via en kanal, och slutligen ansluter i njurbäckenet. Därifrån rinner det in i urinblåsan och lagras tills blåsan är full. När blåsan är full, människor kissa för att tömma den och alla avfallet läggs till i urinen, inklusive kväve och salt-avlägsnas från kroppen.

Lever

Levern avgiftar och bryter ner kemikalier, gifter och andra gifter som kommer in i kroppen. Till exempel innebär levern ammoniak (som är giftig) i urea (som sedan filtreras av njurarna i urinen). Levern producerar också galla, och kroppen använder galla till fördelning fett i användbara fetter och oanvändbart avfall.

Bile

Efter galla produceras i levern, är det lagras i gallblåsan. Det är sedan utsöndras i tunntarmen där den hjälper till att bryta ner etanol, fetter och andra sura avfall inklusive ammoniak, till ofarliga ämnen.

tjocktarm: s roll

tjocktarmen samlar avfall från hela kroppen. Det utdrag kvarvarande användbart vatten och tar sedan bort fast avfall. Vid sex till sju meter långa, transporterar det avfall genom rören som ska utsöndras.

Hud

Hud utdrag svettas genom svettkörtlarna i hela kroppen. Detta bidrar till att ta bort ytterligare avfall. Dessutom avdunstar svett, med hjälp av salt, och hjälper till att hålla kroppen sval när det är varmt.

Ekkrina

Precis svettkörtlar, eccerine körtlar tillåta överflödigt vatten att lämna kroppen. Majoriteten av eccerine körtlar finns främst i pannan, bottnar i fötterna och palmer, men körtlar finns överallt i hela kroppen. De hjälper kroppen att behålla temperaturreglering.

Previous:nothing Next:Vilken är den bästa tiden att göra ett graviditetstest?

Relaterade artiklar


 • hur man använder desinfektionsmedel och antiseptiska medel
 • hur man förstår vad som orsakar svimning efter att ha ätit
 • Så för att lindra förstoppning med lätt rättsmedel
 • Vad är 10 sätt att hjälpa en Alzheimers familj?
 • urinvägsinfektion behandling för män
 • orsakerna till muskel ömhet och natt benkramper
 • hur man hittar en medhjälpare hemsjukvård
 • Vilka är skälen för en tidig menscykel?
 • Graviditet & ömma bröst
 • vad är en kolesterol gräns?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com