om morgonen ledstelhet hos barn

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-10-06
Ett flertal olika problem kan orsaka smärta i leder och några barn på morgonen. Läkare kan oftast hjälpa barnen genom behandling som kan lindra ett barns lidande. Behandlingar kan så enkelt som en över disk medicinering och vila lite, men i andra fall av orsak och behandling kan vara betydligt allvarligare

Stills sjukdom

När barnen klagar på stelhet i lederna eller smärta på morgonen, kunde en orsak vara Stills sjukdom. Fortfarande är sjukdomar symtom är hög feber och utslag. Behandlingen av Stills sjukdom kan ibland vara anti-inflammatorisk medicin.

Inflammatorisk artrit

Inflammatoriska artrit kan orsaka barn att lida morgonstelhet och ledsvullnad. Dessa symtom kan fortsätta tidvis under dagen, vilket gör att spela och enkelt svårt att gå. Ibuprofen är ibland rekommenderas för barnet att minska smärta och svullnad i lederna.

Hypermobilitet syndrom

Ett vanligt problem i lederna av anklar och knän några tonårsflickor kallas Hypermobilitet syndrom. En läkare diskussion med föräldrarna kan avslöja att den tonåriga flickans mamma hade mycket flexibla fogar i tonåren också. Barn växer vanligen ut av villkoret, under tiden kan Tylenol vara till hjälp.

Ortopediska sjukdomar

Olika ortopediska sjukdomar kan orsaka barn att uppleva stelhet på morgonen. Stelhet i höft eller knäledsartros kan orsakas av sådana syndrom som Perthes sjukdom och Osgood-Schlatter sjukdom. Dessa sjukdomar påverkar vanligtvis vissa honor i tonåren på grund av fysisk aktivitet.

Lupus

Lupus är en sjukdom som kan orsaka barn att känna smärta varje dag i sina fingerlederna. Sjukdomen tros föras vidare genetiskt, men vissa människor kan bli diagnostiserad med lupus med något genetiskt band till sjukdomen. Barn som kontrakt lupus kan visa symtom så tidigt som 10 års ålder. Vid denna tid finns det inga medicinska svar för lupus, men dess symptom kan lätt behandlas.

Smärta i hela syndrom

Vissa barn kan känna smärta i lederna i hela deras kroppar. Dessa barn kan ha vad kan kallas "reflex autonom dystrofi. " En läkare kommer i allmänhet att undersöka barnet för många hälsofrågor för att upptäcka specifika bakomliggande sjukdom som behöver behandlas.

Borrelia

Om ett barn är behäftad med borrelia är det för att barnet blev biten av en fästing som bär på sjukdomen. Borrelia kan orsaka artrit i lederna av knäna, vilket kan leda till smärta för barnet på morgonen samt andra tider under dagen. En förälder bör ta sitt barn till en läkare att diagnostisera och ordinera behandling för borrelia. Obehandlad borrelia kan leda till mer allvarliga långsiktiga hälsofrågor.

Previous:nothing Next:hur till göra min menscykel ljusare

Relaterade artiklar


 • magkramper och klimakteriet
 • vad är kamomill?
 • rättsmedel för magkramper hos barn
 • hjärtsvikt hosta symtom
 • barnen utöva rutiner
 • Syftet med slem
 • barn beteende modifiering
 • fitness tips för män
 • behandlingar för öroninflammationer
 • vad som orsakar infektioner tå?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com