saker att göra om föräldrarna på ett vårdhem

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-10-23
För de flesta äldre personer är oftast den viktigaste faktorn vid inträdet ett sjukhem att de sällan tillbaka till livet och hem de har alltid vetat. Sjukhem är ofta den sista stora övergången före döden och de flesta barn kan ställas inför att fatta ett beslut om hemvård för sina föräldrar eller en nära anhörig. När tiden uppstår, finns det viktiga detaljer som bör åtgärdas att skydda en förälders rättigheter, vård och ekonomisk säkerhet

sjukhem Finansiering

Det finns många variabler att ta hänsyn till vid fastställande av medel som kommer att behövas när man förflyttar sig från ett självständigt liv i ett vårdhem. Om flytten är tillfällig, som med vissa återhämta patienter kan vissa typer av försäkringar täcker de flesta kostnader. Om flytten är permanent, rekommenderas att du gör ett möte med en finansiell rådgivare för att avgöra den mest gynnsamma sättet att konvertera tillgångar i den vanliga finansieringen av sjukhemmet.

Många människor använder inte finansiella rådgivare eftersom de har känslan av att finansiella rådgivare är för de rika att hjälpa dem att högt spel eller hög risk beslut med sina aktieportföljer och pengar konton marknaden. Men finansiella rådgivare är mer kunnig inom assistera personer med ekonomiska problem som er.

Bestäm dina föräldrars behov

Vårdhem variera i typ av vård finns. Kontrollera dina föräldrars sjukhem erbjuder den vård som krävs för att möta eller överträffa deras behov. Kommer din älskade behöver hjälp med personlig omvårdnad såsom bad, påklädning, toalettbesök, äta eller fysisk hjälp? Är demens eller Alzheimers en faktor och i så fall vad boende, inklusive säkerhet, tillhandahålls? Hur ofta kommer din älskades måste kontrolleras och är vårdhem bemanning för att möta dessa behov? Vad yrkesutövare är involverade i vården av din älskade och hur ofta är den vård som ges till granskade invånare? Har anläggningen ge alla sjukvård och mediciner, och vad händer om en förälder blir sjuk? Vilka är anläggningens rutiner i händelse av en nödsituation? Vad är politik och vem som är ansvarig för administrationen av läkemedel? Dessutom älskade din förälder eller en kan ha särskilda behov eller frågor som måste behandlas med administration att se till att dessa behov tillgodoses.

Hur man involverar

Det är svårt att placera vård av en nära anhörig i händerna på främlingar, det är ungefär som att placera ett barn i dagvård eller med en ny barnvakt för första gången. Det bästa sättet att säkerställa kvalitet vård och omsorg om din älskade en är att stanna inblandad, ställa frågor, begära information om deras rutin, matvanor, vikt, sömn och allt som kan visa sig ovanligt eller oroande.

Ta reda på hur många sjuksköterskor är på personalen och hur många är planerad till den dag och natt skift. Ta reda på det samma för certifierade vårdbiträden och undersköterskor omvårdnad. Be att få träffa chefen, aktivitet chef, socialarbetare och alla volontärer som kommer regelbundet.

Viktiga rättsliga dokument

Bortsett från en åldrande förälder som får mest vård av god kvalitet, följande handlingar är av största betydelse och helst bör åtgärdas och tas om hand före som behöver dem:

Kommer

Ett testamente är en "end-of-life" dokument som skisserar vad göra med de tillgångar , ekonomi och personliga tillhörigheter från en som har gått bort. Alla borde ha en vilja, men förvånansvärt många gör det inte. Om din älskade man har en vilja, ska du veta var det är och ombudets namn och telefonnummer som genererade det. Om ett testamente inte finns, gör överenskommelser med en advokat för att träffa dig och din älskade en att skapa ett. I händelse en förälder inte längre har den mentala kapaciteten att generera en vilja, kommer den advokat ge dig råd om de nödvändiga blanketter och handlingar som krävs för att skydda dina nära och kära "tillgångar, ekonomi och framtida finansiella beslut, liksom deras sjukvård.

väktare moderbolagets frågor

Detta dokument namnen eller de personer som riktas till hantera särskilda frågor vid mental kapacitet går förlorad på grund av åldrande, sjukdom eller andra medicinska tillstånd.

Fullmakt

Detta dokument namnen den person som kommer att göra ekonomiska transaktioner för din räkning under en period av oförmåga eller sjukdom. Det är viktigt att veta var detta dokument ligger som det ska göras tillgänglig för alla finansiella institutioner där transaktionerna äger rum.

Medical Fullmakt

En medicinsk fullmakt är ungefär som en fullmakt för ombudet; namnge någon att göra medicinska beslut om vården av en person som har åldrats bortom förmåga att fatta välgrundade beslut, eller en som inte kan göra medicinska besluten på grund av oförmåga eller sjukdom. De flesta advokater ger kunderna råd att nämna mer än en person som har medicinsk fullmakt i händelse en inte kan nås i händelse av en nödsituation. De namngivna med medicinsk fullmakt ska anges på dokumentet med telefonnummer där de kan nås. Detta dokument får eller inte får bestämma om de namngivna också ha tillgång till medicinsk information om den älskade.

Levande kommer

En levande vilja är inte detsamma som ett testamente , det visar en önskemål om sjukvård i händelse av en terminal eller försvagande, gör irreversibelt tillstånd det omöjligt för någon att ta sina egna beslut om sjukvård. En levande kommer börjar gälla när en läkare skriftligen intygar att dessa villkor är uppfyllda.

Samtycke till att medicinsk information
/> Med dagens patientens integritet lagar, de flesta hälso-och sjukvård institutioner och anläggningar omvårdnad kräva att denna information finnas på filen för varje patient /invånare. Detta dokument tillåter utsläpp av ens medicinsk information till namngivna individer så att de namngivna kan få alla medicinska uppgifter om en älskad vård eller tillstånd.

Do Not återuppväcka direktiv (DNR) eller Out-of-sjukhuset DNR Order (OOHDNR)

Båda typerna av DNR direktiven ange ett önskemål i det gäller att vara återupplivade i händelse hon slutar andas eller hennes hjärta slutar slå. Detta dokument kommer att ange vilka metoder för återupplivning inte kommer att användas. Återupplivningsförsök metoder är: hjärt-lungräddning (HLR), artificiell ventilation, defibrillering, transkutan hjärt pacing och avancerad hantering av luftvägarna.

Previous:nothing Next:vad är etiologin av hypertoni?

Relaterade artiklar


 • hur man kan förebygga kroniska sjukdomar
 • hur man håller friska ögon på ett enkelt sätt
 • biverkningar av avsvällande medel
 • vad är kamomill?
 • typer av äggledaroperation
 • Perimenopause orsaker
 • Så för att lindra symtomen period
 • övningar för barn för att förbättra hoppförmåga
 • hur man ska behandla rökare hosta
 • vad som är brännande smärta i fötter?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com