smärtlindring för din tid

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-10-16
Mensvärk är vanligt för många kvinnor. Som ofta kallas "kramper", men vetenskapligt kallas "dysmenorrheal" kan kvinnan i alla åldrar lider av kramper, som vanligtvis börjar när perioden börjar och pågå i upp till tre dagar. För en del kvinnor är smärtan en mindre olägenhet, medan det för andra kvinnor kan det vara ett allvarligt bakslag i sin vardag

Du behöver:. .
Over-the-counter smärtstillande
Vitamin B6 tillägg.
Magnesium tillägg.
Nattljusolja.

orsak till smärta

slemhinnan som täcker livmoderns av kvinnans kropp gör kemikalier som kallas prostaglandiner. Dessa är orsaken till många obekväma förhållanden under menstruationen.

Prostaglandiner stimulerar livmoderns muskler att dra ihop. Eftersom inte alla kvinnor lider kramper smärta under sin period, är det troligt att kvinnor som hade högre nivåer av prostaglandin är mer benägna att uppleva sammandragningar som orsakar kramper.

kvinnor som drabbas tunga perioder kan också under den tiden lider diarré, kräkning och huvudvärk och man tror att prostaglandiner även ansvarar för tunga perioder.

En del smärta är vanligt under din tid, finns det några förhållanden som orsakar smärta och vanligtvis kräver medicinsk vård. Dessa inkluderar endometrios, muskelknutor, cystor på äggstockarna och en smal livmoderhalsen.

Vem är mest sannolikt att drabbas menstruationssmärtor?

En del kvinnor är mer benägna att drabbas av menstruationssmärtor.

Till exempel kvinnor som får sin första perioden unga (yngre än 11 år) och kvinnor som har perioder som varar längre än fem dagar är mer benägna att drabbas menstruationssmärtor. />
Kvinnor som är överviktiga eller feta är mer benägna att ha ont så är kvinnor som röker eller använder alkohol. Kvinnor som aldrig varit gravida är mer benägna att lida smärta också. Många kvinnor upplever att de inte längre lider period smärta när de har barn.

Vanliga värktabletter

Baserat på hälsa historia och förutsättningar, olika kvinnor ska kunna utnyttja olika metoder smärtlindring för sin tid. Den vanligaste smärtlindring omfattar dock mediciner från NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel) familj.

Några av de vanligaste smärtstillande används för mensvärk omfatta naproxen (som Aleve) och ibuprofen (till exempel Alvedon).

De flesta läkare rekommenderar att kvinnor tar NSAID produkten ungefär två dagar innan hon mens ska börja. Detta bidrar till att minska inflammation som kan minska den totala smärta när perioden börjar.

Inte alla smärtstillande fungerar på samma i varje person så många läkare kommer att rekommendera att ta en annan typ av smärtlindring om det första inte arbetet.

Natural Relief

Om du inte vill ta medicin, eller det räcker inte för att lindra smärtan, finns det några naturläkemedel som fungerar bra för vissa kvinnor. De flesta rör livsstilsförändringar.

Under perioden kan du hetta upp bäckenbotten (en värmedyna fungerar bra), eller få massage på ryggen och nedre delen av buken.

livsstilsförändringar som kan hjälpa till med menstruationssmärtor inkluderar utöva (särskilt i början av perioden) och en fettsnål vegetarisk kost. Vissa studier har visat att få tillräckliga mängder av både tiamin (ca 100 mg dagligen) och kalcium (1200 mg dagligen) kraftigt kan minska smärtan under menstruationen.

Previous:nothing Next:magövningar & graviditet

Relaterade artiklar


 • tips om garvning inomhus
 • Claritin-D 24 timmars biverkningar
 • lätt potträning
 • smärtstillande biverkningar
 • hur man får matkuponger snabbt (nu snap)
 • hur man kan sluta röka cravings
 • god hälsa för barn i
 • undervisa i yoga till ADHD barn
 • användning av medroxyprogesteron
 • springmask botemedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com