smärtlindring för förlossning

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-10-04
Kvinnor idag har fler val under förlossningen än någonsin tidigare. De har ofta möjlighet att stanna hemma längre med sitt val av stöd personer som är närvarande under förlossningen, och dra nytta av både naturliga komfort åtgärder och medicinska alternativ för smärtlindring

bli informerade om smärtlindring Alternativ

Det finns många olika typer av alternativ smärtlindring som finns att tillgå arbetande kvinnor och för att göra ett val som är bäst för dig är det viktigt att vara så informerad som möjligt. De tre primära typer av smärtlindring som används under förlossningen är regionala, lokala och narkos. Regional anestesi är ofta som en "spinal" eller "epidural" och innebär att injicera smärtstillande direkt i ryggmärgen för att kontrollera smärta i ett stort område av kroppen. Lokalbedövning används främst för stygn eller episiotomies, och administreras via injektion. Narkos används mest för-brådskande C avsnitt, eftersom detta gör att mamman medvetslös.

Gör en födelse plan

Samtidigt är det viktigt att ha ett öppet sinne, och att inse att de situationer som uppstår under förlossningen kan begränsa din födelseprocess alternativ smärtlindring, är det lika viktigt att ha mål och en plan i åtanke. Att göra en förlossningsplan kan du ange vilka typer av stöd som du vill under förlossningen, samt att beskriva vilka typer av smärtlindring som du tänker använda och vid vilken tidpunkt du vill använda för vårdgivarna att erbjuda dig möjligheten att medicinering .

diskutera din födelse plan med andra

Diskutera dina önskemål och din födelse plan med någon support människor som kommer att närvara, liksom din vårdgivare. De flesta sjukhus vill gärna göra en kopia av din plan och hålla den på filen för ditt arbete. Om du tar en tur från den plats där du kommer att leverera, är detta ett utmärkt tillfälle att ställa några frågor som du har om alternativ smärtlindring och politik.

Förbered inför förlossning

Förberedelser för ditt arbete kommer att hjälpa dig att känna sig mer i kontroll och hantera smärtan av förlossningen bättre, oavsett om du väljer att använda smärtlindring vid något tillfälle. De flesta sjukhus och födelseprocess center erbjuder förlossning förberedelse klasser som innefattar avslappningsövningar och utbilda mödrar på vad som väntar under förlossningen. Du kan också välja att studera på hypnos under förlossning (via live klass, datorprogram eller instruktions-DVD) eller ta en extra kurs i någon av förlossningen preparatet metoder såsom Lamaze eller Bradley metod.

Previous:nothing Next:symptom på cystor på äggstockarna

Relaterade artiklar


 • hur man kan stoppa en blödning klippa
 • hur du tar en andningsfrekvens
 • hur man ska leva med tinnitus
 • tips om hur man blir gravid fort
 • diet meny för graviditet
 • Vad är alla tecken på graviditet?
 • hur man kan bli av med celluliter
 • hur man förebygger kärnikterus
 • hur man kan förstå de hälsofördelar av fläder
 • hur man sticka med amning i ett år
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com