symptom på formel allergi

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-10-29
Symtom på formel allergier hos spädbarn kan uppstå omedelbart efter intag eller under loppet av dagar eller veckor. En allergi mot formel orsakas av proteiner i formeln, till exempel mjölk och mjölkbaserade produkter eller sojabaserade ingredienser som är svåra för ett barn att smälta. Spädbarn med denna typ av allergi är inte lätt att trösta sig och uppvisar andra kolik symptom på uppblåsthet och gas efter matning. Även formel allergier kan vara allvarliga, barn växa normalt denna typ av allergi genom sitt andra år.

Behavior Symtom

Ändringar i allergi beteende signal symptom hos spädbarn. Otröstlig gråt och kinkighet är vanliga som barnet kämpar med magont. Sömn kan avbrytas ofta på grund av obehag av formeln allergi. Dessa beteenden visar barnets reaktion på formeln och kan lindras genom att hålla och gå med barnet eller att hjälpa henne flytta hennes ben för att lindra smärta i buken.

Gastrointestinala symtom

gastrointestinala symtom och besvär är typiska i formel allergier. Spädbarn som är allergiska mot formel utvecklar ofta kolik symtom inkluderande uppkördhet och gas tillsammans med okontrollerbar gråt, på grund av detta kan en allergi mot formel lätt misstas för kolik hos spädbarn. Spotta upp eller kräkningar åtföljer sura uppstötningar, som orsakar mer obehag. Spädbarn som är allergiska mot formel utveckla även diarré, lös och illaluktande avföring, förstoppning eller blodig avföring, enligt amning konsult Jan Barger.

Hud och luftvägssymtom

yttre tecken på en formel allergi manifesteras som utslag, nässelutslag eller torr , flagnande fläckar på huden som i eksem. Nässelutslag eller utslag i ansiktet kan orsaka svullnad av läppar, mun, tunga eller svalg, och kan leda till allvarliga komplikationer såsom blockeras luftvägarna. En röd ring runt ändtarmen, som inte svarar på krämer blöjeksem och rättsmedel också signaler en hudreaktion till formel.

trängsel och kan hosta och ökad slemproduktion, liksom andra respiratoriska symptom som väsande andning och nedsatt andning som i astma, förekommer framför allt i mjölkbaserade formel allergier.

Komplikationer

Spädbarn med formel allergier som är oupptäckta eller obehandlade under en längre period har problem att nå och bibehålla vikt samt växer och utvecklas på förväntade nivåer, på grund av brist på näring. Dehydrering och anemi är komplikationer som uppstår från avsaknaden av nödvändiga vätskor och näringsämnen på grund av kräkningar och matsmältningsproblem. Spädbarn uppvisar nedsatt lungfunktion från allergiska symtom som leder till hals och luftvägar svullnad kräva läkarvård för att undvika anafylaxi, har en EpiPen till hands hela tiden för att leverera allergi lindra adrenalin kan rekommenderas

Bröstmjölk

Amning expert januari Barger rekommenderar att nyblivna mammor amma sina barn för att undvika eventuell formel allergier. Bröstmjölk innehåller mer kompatibel protein än den som finns i komjölk eller en formel blandning, vilket gör det lättare att smälta. Barger tyder också på att mammor amma exklusivt i minst 6 månader. Amning mammor med spädbarn med mjölk allergier bör begränsa mjölk och mejeriprodukter i sina egna kostvanor för att hindra sina barn från att ha ett svar på moderns mjölk också.

Formel Alternativ

Mayo Clinic visar att det finns alternativa formler som passa näringsbehov spädbarn om amning är inte ett alternativ. Komjölk i de flesta modersmjölkersättning och bör undvikas om barn är allergisk mot mjölk. Sojabaserade formler är ett alternativ för mjölk allergier, även spädbarn kan också vara allergisk mot soja. Proteinhydrolysat formler för spädbarn med en familjehistoria av allergier mot andra formler. Denna typ av protein formel är lättare att smälta och är mindre benägna att orsaka allergiska reaktioner.

Förslag

kontakt med er barnläkare om ditt barn uppvisar någon formel allergiska symptom, och innan du byter till en annan formel på egen hand. Läkaren ger ny formel rekommendationer baserade på ditt barns specifika allergi, så att allergi förmå ingredienser undviks.

Previous:nothing Next:Fördelarna med varma våren spa

Relaterade artiklar


 • hur våra lungor fungerar
 • magkramper och klimakteriet
 • antibiotikum effekter på preventivmedel
 • hur man ska hjälpa läkaren vet när något är fel
 • roll av psykiatrisk vård
 • diet plan för barn med ADHD
 • Vad händer när en man tar östrogen?
 • korrekt hållning när man sitter
 • övningar för piggare bröst
 • Graviditet & STREP b
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com