symptom på stress under graviditeten

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-10-27
Graviditet är en stressig tid. Definitionen av stress avser förändringar som sker i alla situationer som orsakar förändringar i normala funktioner. Inte alla förhållanden av stress är skadligt, nödvändigtvis. Ett visst mått av stress på grund av graviditet anses vara väntat, på grund av de många fysiska och känslomässiga förändringar som sker. Stresshantering under graviditet är i allmänhet en accepterad del av processen

Low Level Symtom

Förändringar i normal fysisk rutiner och funktioner kropp kommer att vara gemensamma och förväntas under graviditeten. Fluktuationer i kroppsvikt, allmänt obehag, förändringar i sömnmönster och hormonell obalans kan orsaka en viss låg nivå stress. Gravida kvinnor kommer ofta upplever muskelvärk, huvudvärk och onormal nervös förhållanden som kan bidra till en övergripande tillstånd av mild stress, relativt sett. Inget av dessa villkor nödvändigtvis är skadlig för vare sig mamman eller barnet.

Andra symptom

Det finns symptom på stress under graviditeten som kan kräva mer ingående diagnos att identifiera problemet. Överdrivna förändringar i blodtryck, hormonnivåer eller funktioner av hjärta, lungor eller andra organ är mer allvarliga och kan eventuellt orsakas av extrema nivåer av stress. Medan det finns andra möjliga orsaker i samband med graviditet för dessa mer extrema förhållanden att existera, de fysiska och känslomässiga stressfaktorer som en kvinna uthärdar under graviditeten kan undersökas ytterligare.

Effekter

Upplagt stress, fysiskt eller känslomässigt, kan innebära vissa komplikationer under graviditeten. Det övergripande faktum att något som påverkar mamman kommer att påverka barnet är en viktig del av förståelsen stress vid denna tid. Enligt organisationen av Teratologiska Information Specialist, extremt förhöjda nivåer av blodtryck eller hjärt-aktivitet kan ha oönskade effekter på utvecklingen av fostret i dess många stadier av tillväxt. Allvarliga komplikationer från några av dessa symtom har rapporterats ha potential att bidra till låg födelsevikt och även missfall.

Behandling

någon oro för fysisk status hos modern under graviditeten kan vara en anledning till oro. Samråd med en läkare skulle ge en diagnos som går itu med de övergripande hälsan hos mamman och barnet, särskilt när höga stressnivåer får synas. March of Dimes rekommenderar vissa justeringar i moderns miljö eller livsstil, som att ge upp en del normala ansvar i hushållet, skapa mer tid att koppla av, förändrade sömnmönster eller scheman och ändra kostvanor.

Andra rekommendationer

Söker utanför rådgivning, annat än från en läkare, kan ge idéer till att lindra stress under graviditeten. Olika förlossning klasserna erbjuder relevant information i denna fråga. Läsa om orsaker och behandlingar av stress under graviditeten kan också ge hjälp kunskap i att hantera problemet. Bör dock eventuella förändringar av diet eller fysisk rutiner att presenteras för en medicinsk vårdgivare innan bestående förändringar har inletts.

Previous:nothing Next:självförtroende tips

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla ångest hos barn
 • influensa hos barn
 • hur du tar en andningsfrekvens
 • lätt potträning
 • sätt att stoppa graviditetsillamående
 • symtom vid 10 dagars dräktighet
 • rolig graviditet göra’s & inte göra
 • effekterna av nikotin på blodkärlen
 • Hur man vet om du är berättigad till WIC-programmet
 • hur man förstår riskerna med att bära flip flops
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com