taurin och lärande

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-10-12
Taurin är en kemisk förening som finns naturligt i kroppen. Inte bara påverkar taurin lärande genom att förbättra både minne förvärv och minnas, men taurin har visats i en studie för att bekämpa effekterna av åldrande i äldre råttor. Denna upptäckt kan öppna fler möjligheter till forskning i åldrande och förmågan att sakta ner eller stoppa minnesförlust från ålder

Learning

Lärande är förvärvet av ny information, färdigheter och beteenden och är beroende av inkommande stimuli från omgivningen. Lärande är både medvetna --- till exempel i att lära sig nya fakta --- och undermedvetna --- såsom i att lära sig cykla. När information först samlas in, startar inlärningsprocessen med korta minnen. Om dessa minnen konsolideras, då informationen blir varaktiga minnen och kan återkallas i framtiden. Lärande kan också ske genom ett svar på en fysisk stimulans. Ett exempel är luftkonditionering, där stimulans ges till ett djur upprepade gånger, och djuret lär sig en specifik reaktion på stimulans.

Aging

Åldrande har en stor effekt på en persons förmåga att lära. Som någon blir äldre förlorar antalet hjärnceller en ökar ännu mer så om han eller hon har en degenerativ sjukdom som Alzheimers sjukdom eller demens. Minnesförlust är ett symtom i samband med åldrandet, som de äldre har problem med både minne förvärv och minnas

Taurin och GABA

Taurin, när den läggs till ett djurs system, orsakar förändringar i GABAergic systemet. de GABAergic systemet består av gammaaminosmörsyra (GABA), GABA syntetiserande enzymet glutamat decarboxylase och GABA-receptorer. Den taurin dessutom resulterar i en ökning i nivåerna av signalsubstanserna GABA och glutamat, glutaminsyradekarboxylas, neuropeptid somatostatin och somatostatin-positiva nervceller. Ökningen av dessa kemikalier i GABAergic systemet skyddar mot det normala åldrandet genom att reagera på den inhibitoriska systemet, som ameliorates åldersrelaterade problem med minnet förvärv och bevarande.

Study

I en studie utförd av Abdeslem El Idrissi var äldre råttor som tidigare visat sig ha en förbättring av minne och åldrande ges taurin tillskott. En passiv undvikande test gavs till råttor för att testa sina minnen och förstärkas ytterligare hypotesen att taurin kan skydda mot åldrande.

Obs

Undersökningen om taurin och lärande har gjorts på råttor och inte på människor.

Previous:nothing Next:baby KORGVAGGA säkerhet

Relaterade artiklar


 • ideala kolesterol sortiment
 • hur urinblåsan fungerar
 • hur man ska behandla ångest hos äldre
 • hur man kan förebygga kroniska sjukdomar
 • hem rättsmedel för fästingen avlägsnas
 • airbrush tanning fakta
 • hjärtsvikt hosta symtom
 • hur är leukocyter bildas?
 • smärtlindring för mindre brännskada
 • Så för att lindra förstoppning med lätt rättsmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com