tips för att ge första hjälpen till barn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-22
Föräldrar bör känna några av de grundläggande stegen för att ge första hjälpen till barn. Vid någon tidpunkt kommer alla barn har en skada eller blir sjuk, och det är viktigt att du vet vad du ska göra i varje situation för att säkerställa hälsa och välbefinnande av ditt barn. Medan du tar ett spädbarn HLR och första hjälpen klass är bra, här är några tips som du kan använda om du behöver dem

Allergisk reaktion

När ditt barn börjar att utforska både världen och olika livsmedel, kan hon få en allergisk reaktion. Den svåraste formen, som kallas anafylaxi, kan vara livshotande och kräver omedelbar läkarvård. Symtom på anafylaxi kan inkludera andningssvårigheter, nässelfeber och svullnad. Ring 911 eller ta sig till närmaste sjukhus om ditt barn visar något av dessa symtom. Om hon har en svår allergi, kommer du att få en EpiPen som kommer att stoppa en allergisk reaktion. För att använda den, ta bort den grå mössa, peka svart mössa till utsidan av låret, slår pennan i 90 graders vinkel i låret och håll den där i 10 sekunder. Ta bort EpiPen och gnugga på injektionsstället försiktigt i ytterligare 10 sekunder. Kontrollera svart spets vara säker på att nålen är utsatt för. Om den utsätts, var medicin ges. Om inte, upprepa stegen. Sätt tillbaka locket och använd inte igen. Ta ditt barn till en läkare omedelbart.
Om ditt barn har en mildare reaktion på en allergi som eksem, rinnande ljud eller nysningar kommer du att kunna använda OTC första hjälpen. Eksem kan behandlas med hydrokortison kräm. Spädbarn kan också ges små doser av allergi mediciner, men ring din läkare för rätt dosering.

Sjukdom

Alla barn kommer att få feber vid någon tidpunkt. En baby anses ha en hög feber om temperaturen når över 103 grader C. Det är viktigt att försöka minska feber eftersom en långvarig hög feber kan leda till ett anfall. Ge ditt barn några barn feber minskning medicinering. Se till att medicinering anges att det är för spädbarn --- inte barn eller vuxna. Ta av barnets kläder och svamp henne med en kall tvättlapp. Om febern inte går ner, eller ditt barn börjar visa tecken på ångest såsom snabb, ytlig andning, kontakta din läkare eller gå till akuten omedelbart.

Skada

De flesta skador hos spädbarn orsakas av bilolyckor. Om ditt barn råkar ut för en skada, leta efter blödning eller knuffar och stötar bildas. Om ditt barn blöder, sätta press på det tills blödningen stannar, rengöra såret och täck den med ett bandage. Om blödningen har problem att stanna, eller om såret ser djupt, ta barnet till akuten ska utvärderas av en läkare. Om du ser en bula eller blåmärke börjar form, hålla en kall kompress över skadan. Titta på dina barn noggrant, speciellt om knölen var på huvudet. Om ditt barn har förändringar i beteende, eller om du är orolig ta honom till läkare för en utvärdering.

Choking

Om ditt barn börjar kvävas men är hosta, låt henne fortsätta att hosta. Hon kanske kan få loss föremålet själv. Om hon inte kan, be någon annan ringa 911. Om du är ensam, bör du göra minst två minuter av vård innan du slutar att ringa 911. För att hjälpa en kvävande baby, se om du kan se objektet hon satt i halsen på. Om du kan, försök att ta bort det med fingrarna i en hooking rörelse. Var noga med att inte driva det längre ner i halsen. Om inte, måste du lägga hennes ansikte ner på din underarm med huvudet lägre än resten av hennes kropp och hennes huvud stöds av din hand. Använd hälen på den andra handen för att ge barnet fem träffar på baksidan mellan skulderbladen. Du bör då noga vända barnet så att hon är vänd uppåt stödja huvudet och halsen hela tiden. Ge henne fem bröst stötar genom att placera två fingrar direkt mellan barnets bröstvårtor och komprimera bröstet ungefär en tum. Upprepa dessa steg. Om ditt barn börjar hosta, låt henne försöka hosta objektet ut.

Spädbarn HLR

Om ditt barn slutar att andas eller hans stoppar puls. Du kommer att behöva göra barn HLR. Som med kvävning instruktioner, be någon ringa 911. Om du är ensam, ge två minuters vård och sedan sluta att kalla på hjälp. Lägga honom på en plan yta och öppna hans luftvägar med något tippa huvudet bakåt. Kontrollera att det finns inget synligt som blockerar hans luftvägar. Om det är, försök att ta bort objektet med en haka rörelse med fingrarna. För att starta HLR, täcka hans mun och näsa med din mun och ge honom två snabba andetag. Var försiktig och inte tvinga alltför mycket luft i lungorna. Luften ska vara lagom att göra bröstet stiga. Om bröstet inte stiger, kan barnet vara kvävning. Om luften går i, fortsätt med barn HLR. Mönstret bör vara följande, 30 kompressioner till två andetag. För att göra hjärtkompressioner, föreställa sig en linje mellan barnets bröstvårtor, placera två fingrar direkt under linjen i mitten av det, och komprimera bröstet 1 /2 tum till en tum. Fortsätt mönstret tills hjälp anländer.

Previous:nothing Next:hjärnan näring för barn

Relaterade artiklar


 • hur man hanterar muskelvärk från statiner
 • fördelar med fiskolja under graviditeten
 • Gardasil vaccinet biverkningar
 • information om glukos test under graviditeten
 • Vilken är den bästa tiden att göra ett graviditetstest?
 • är hundens maskar dåligt för människor?
 • hur man kan bota degenerativa sjukdomar skiva
 • hur man förstår vad som orsakar svimning efter att ha ätit
 • botemedel för en förstorad prostatakörtel
 • viktminskning tips för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com