urinvägsinfektion behandling för män

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-10-09
Mycket av fokus för upptäckt och behandling av urinvägsinfektioner är kvinnor. Infektioner i urinvägarna är statistiskt vanligare hos sexuellt aktiva kvinnor, men kan drabba vem som helst --- spädbarn, barn, kvinnor och män, även husdjur. Män måste vara medvetna om de tecken på urinvägsinfektion och behandla dem tidigt, innan de kan leda till andra allvarliga problem, till exempel njurar infektioner eller prostatit

Du behöver:. .
Dropper

påvisande av infektion

En urinvägsinfektion (UVI) är en bakteriell invasion av urinvägarna. Urin produceras av njurarna är steril. Bakterier in i en mans urinvägar via penis och resa upp urinröret till urinblåsan, och därifrån till njurarna. Enligt National Kidney och urologiska sjukdomar Information Clearinghouse (NKUDIC) kan UVI hos män vara resultatet av en njursten eller annat hinder att det normala flödet av urin, eller från införande av en kateter att bakterier.

Om du upplever stickande eller brännande känsla vid vattenkastning, bör du se din läkare för urinanalys. Labbtester visar om det finns en infektion och som bakteriearter som orsakar infektionen. Andra vanliga symptom på urinvägsinfektion är täta, akuta behovet av att kissa med lite resultat, värkande runt urinblåsan efter urinering, och en allmän "sjuk" känsla. Feber, trötthet och nedre delen av ryggen eller sidan smärta åtföljas av kräkningar kan betyda att infektionen är i njurarna.

Behandlingen av UVI

Ett brett utbud av antibiotika finns för att behandla urinvägsinfektioner. Medan E. coli är den vanliga misstänkt för en urinvägsinfektion, kan andra bakterier invadera urinvägarna. Förvänta sig en 7-till 14-dagars antibiotika för en urinvägsinfektion. Behandling för njure infektioner kan kräva sjukhusvård och IV antibiotika. Om prostatan blir involverade i infektionen --- --- prostatit förvänta dig upp till fyra veckors antibiotikabehandling. Den NKUDIC säger prostatan är svårt för antibiotika att penetrera, och behandling måste noggrant utvalda för att utrota smittan. UVI hos äldre män ofta leda till akut bakteriell prostatit, så tidig upptäckt och behandling är viktiga.

Alternativa behandlingar och vård i hemmet

Over-the-counter behandlingar finns tillgängliga för att lindra symtomen. Många naturläkemedel som påstås bota urinvägsinfektioner, såsom uva ursi och goldenseal rot. Rådgör med en erfaren herbalist eller en licensierad naturläkemedel läkare innan du använder naturläkemedel --- många örter interagera farligt med receptbelagda läkemedel.

Forskare har isolerat två föreningar inom lingon med läkande egenskaper för urinvägarna, proantocyanidiner och hippursyra hindra bakterierna från att hålla fast vid väggarna i urinvägarna. Drick ren, osötad tranbärsjuice för maximal nytta av dessa två föreningar. Om du inte kan stå smaken av detta ofta tårta och bitter juice, ta din tranbär i kapselform, finns på någon hälso-butik.

Drick mer vatten än du normalt gör --- upp till 3 kvarts eller liter per dag --- att spola bakterier ut i urinvägarna. Drick inte alkohol eller konsumerar koffein eller kryddad mat under behandling. Rökning bör undvikas, studier har visat rökning leder till cancer i urinblåsan.

Previous:nothing Next:hudcancerprevention för barn

Relaterade artiklar


 • hur man beräknar en uppfattning datum från förfallodagen
 • övningar för piggare bröst
 • hypoglykemi hos barn
 • Vilka är fördelarna med sover på rygg?
 • inomhus garvning råd
 • naturläkemedel för en urinvägsinfektion under graviditeten
 • övningar för män att förlora magen fett
 • fitness tips för mammor att
 • de delar av matsmältningssystemet
 • hur man använder antiseptika
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com