vad är en process där abort?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-10-05

Du behöver:
ett läkarbesök
. Kalendern.
Penna.
Receptbelagda preventivmedel.

medicinsk abort

Medicinsk abort är ett alternativ till kirurgisk abort. Denna metod har godkänts av Food and Drug Administration (FDA) i september 2000. Efter läkaren bekräftar du är gravid, administrerar hon antingen injektioner av mifepriston och misoprostol eller metotrexat och misoprostol. Mifepriston och misoprostol är, i kombination, kallad RU-486. Dessa mediciner förmå utvisningen av livmoderslemhinnan och embryot. Dessa läkemedel kan användas upp till sjunde graviditetsveckan och är inte att förväxla med "dagen efter" piller eller "akuta preventivmedel" piller. Läkaren kan även förskriva dessa läkemedel i muntlig form. När läkemedel har injicerats eller intas oralt, kommer abort själv äger rum allt från tre dagar till fyra veckor efter. Du måste besöka kliniken minst två gånger för att kontrollera att aborten är avslutad. Cirka 95 till 97 procent av alla kvinnor som tar mifepriston kommer att avbrytas inom två veckor. Åttio till 85 procent av kvinnor som tar metotrexat kommer att avbrytas inom två veckor. Vissa kvinnor kan ta längre tid att avbryta och kan behöva flera doser av misoprostol. Ungefär en av 20 kvinnor som inte svarar på den medicinering och måste genomgå en kirurgisk abort.

Kirurgisk abort

Kirurgisk abort, även kallad "vakuumaspiration," tömmer livmodern med hjälp av avsugning. Detta förfarande måste göras i läkarmottagningen eller på sjukhuset. Manuell vakuumaspiration (MVA) kan göras så snart du vet att du är gravid fram till den 10: e graviditetsveckan. Slidan kommer att rengöras med antiseptisk och läkaren kommer att injicera ett smärtstillande medel i livmoderhalsen. Din cervix öppning öppnas med plaststavar och en liten tub kommer att införas i livmoderhalsen. Ett handhållet instrument kommer att försiktigt tömma livmodern av embryot och livmoderslemhinnan. Du måste gå tillbaka till din läkare för uppföljning så att du återhämtar sig väl. Dilatation och sug skrapning (D C) kan göras från den första månaden genom den första trimestern. Operationen kommer att ske på samma sätt som MVA, men doktorn kommer att använda en kyrett (verktyg med en smal metall slinga) för att rengöra väggarna i livmodern. Du kommer att se din läkare för uppföljning.

Andra trimestern Abort

Andra trimestern aborter utförs från 14 veckor från den första dagen av din senaste menstruation (LMP), eller tre och en halv månad, upp till 24 veckor med låg smältpunkt, eller sex månader. Operationen är mycket likt, förutom att du måste ta dina livmoderhalsen vidgade flera dagar eller timmar innan din operation. Din läkare kommer att använda misoprostol, antingen genom att sätta in den i slidan eller har du ta medicinen oralt. Han kan även infoga laminaria (steriliserad tång) eller lamicel (syntetiskt material) i slidan. Den Laminaria och lamicel arbete genom att absorbera fukt från slidan och expanderar. Denna expansion vidgar livmoderhalsen. Din läkare kommer att besluta om att utföra operationen på samma dag som din dilatation eller upp till en till två dagar efter dilatation.

Previous:nothing Next:graviditet & förlossning stöd

Relaterade artiklar


 • vad är risk försäkring?
 • barnen utöva rutiner
 • diet tips för tonåringar
 • om Provera medicin för klimakteriet
 • Felsökning av en Ionic Breeze
 • airbrush tanning tips
 • graviditet symptom på 17 veckor
 • Hur utvecklar högt blodtryck?
 • hur man handskas med allergi säsong
 • Så för att lindra förstoppning med lätt rättsmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com