virus som orsakar hjärtsjukdomar

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-10-15
Hjärtsjukdom eller "hjärt-och kärlsjukdomar", är ett samlingsnamn som används för att täcka de många olika sjukdomar och sjukdomar som kan drabba någon. Hjärtsjukdom har en lång sjukdomshistoria och var en gång tänkt att vara en dödsdom. I det aktuella dagen, är hjärtsjukdom den vanligaste dödsorsaken för män och kvinnor. Tyvärr finns det några vanliga virus som kan orsaka hjärtsjukdomar. Förebyggande av hjärtsjukdom är bäst. Däremot kan tidig upptäckt är också viktigt att effektivt hantera sjukdomen.

hjärtsjukdom

Enligt American Heart Association's hemsida, har frågan om hjärtsjukdomar varit en angelägenhet för hundratals år. Under år 1917, bildade en grupp socialarbetare och läkare den första organisationen hjärtsjukdom, som senare blev känd som The American Heart Association. På 1800-talet och början av 1900-talet hjärtsjukdomar ansågs vara en dödsdom för patienter som drabbats av det. Under denna tid fanns det inga riktiga ingripanden eller mediciner som kan bekämpa sjukdomen.

symtom på hjärtsjukdom

Alla bör vara medvetna om symtom på hjärtsjukdom. Du bör dock noga om du har en familjehistoria av hjärtsjukdom. Det finns flera olika varningssignaler för hjärtsjukdom. Webbplatsen för Mayo Clinic påpekar att man omedelbart bör se dig läkare om du upplever:

Trötthet
andnöd
Oregelbunden hjärtrytm eller blåsljud
bröstsmärtor
svullna fötter och vrister

Mayo Clinic påpekar också att hjärtsjukdom är lättare att behandla när den upptäcks tidigt. Tidig upptäckt är viktig eftersom det betyder att du kommer att ha minst skada.

Orsakerna till hjärtsjukdom

Det finns gemensamma virus som kan orsaka hjärtsjukdomar. Bakteriella infektioner kan orsakas av virus och dessa infektioner kan leda till allvarlig hjärtsjukdom. Vissa former av influensavirus, femte sjukdom, mag-och tarminfektioner, körtelfeber och mässling kan alla vara orsak till hjärtsjukdomar. Det finns även infektioner orsakade av sexuellt överförbar sjukdom som kan orsaka en infektion i hjärtat och därmed leda till hjärtsjukdom.

Effekter av hjärtsjukdom

När hjärtat har skadats är det nästan omöjligt att reparera. Det är därför tidig upptäckt är så viktig. Mayo Clinic hemsida rapporterar att effekterna av hjärtsjukdom kan innebära en reducerad funktionalitet av hjärtat som kan orsaka hjärtinfarkt, stroke, perifer artärsjukdom och aneurysm. Det kan också innebära att du kommer att behöva genomgå operationer för pacemaker placering och förbi. Du kan också behöva medicinska behandlingar som kateterisering förfaranden för att behandla blockerade artärer. I värsta fall kan effekterna av hjärtsjukdom innebära hjärtsvikt och slutligen döden.

Förebyggande av hjärtsjukdomar

Hjärtsjukdomar är lättare att förebygga än att behandla. Titta på din kost, äta låg fetthalt, låg natriumhalt livsmedel är mycket viktigt. Regelbunden motion och viktkontroll är också en viktig bit av förebyggande åtgärder. Få regelbundna kontroller från din primära läkare är också mycket viktigt. Detta kan bidra till att kontrollera högt blodtryck och höga kolesterolvärden eller fånga sjukdomar som diabetes. Var och en av dessa medicinska problem kan öka möjligheten att du kommer att få hjärtsjukdom. Dessutom minskar stress och rökavvänjning kan också bidra till att förebygga hjärtsjukdomar.

Previous:nothing Next:32 veckor gravid information





Relaterade artiklar


 • vad som orsakar högt kolesterol hos barn?
 • Vilka är effekterna av silverax
 • orsakerna till muskel ömhet och natt benkramper
 • hur man kan sluta röka
 • övningar för dålig hållning
 • Vad är orsakerna till anfall hos spädbarn?
 • vad är triamcinolon grädde?
 • Hur ofta ska du sola inomhus?
 • vad är orsakerna till hypokalcemi?
 • tidig graviditet embryots utveckling




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com