Hur mycket vatten ska en person dricker under en dag?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-11-12
Det sägs ofta att du behöver minst åtta glas vatten om dagen. Men ingen one-size-fits-all råd fungerar för alla. Människors storlek varierar, liksom deras aktivitet och klimat de lever i. Din kroppsvikt i genomsnitt är cirka 60 procent vatten, så du måste dricka tillräckligt för att stanna väl hydrerad. Vatten hjälper spola toxiner från kroppen, och det transporterar näringsämnen till olika delar av kroppen

Du behöver:.
Hospital styrka desinfektionsmedel
. Kvastar, moppar, borstar, hinkar och andra städredskap.
Anti-mikrobiella rengöringsmedel.
Tvål och rengöringsmedel.
Massor av trasor.
Spray desinfektionsmedel.
Bleach.

vätskesystem

När du går om din normala verksamhet, förlorar du vattnet via urin och svett, och även genom din andedräkt. I varma och fuktiga månader förlorar du mer vatten än i kallare, torr månader. Du förlorar mer vatten när du tränar och svettas.

Förutom dricksvatten, du får också vatten från från frukt, grönsaker och andra livsmedel. Vänta inte med att dricka vatten tills du är törstig, för då du börjar bli uttorkad.

Hur mycket att dricka

Du förlorar cirka åtta koppar vatten varje dag bara genom normala fysiologiska funktioner, så ta i ungefär samma belopp att stanna hydrerade (för våra syften kommer vi att överväga en kopp eller glas som ska 8 gram). De åtta glas vatten tar inte hänsyn till din aktivitet och klimatet, dock. Du måste dricka mer vatten om du svettas kraftigt på grund av intensiv träning eller i en varm och fuktig miljö.

International Sports Medicine Institute rekommenderar att dricka en halv ett uns av vatten per kilo kroppsvikt varje dag om du inte är aktiv. Om du väger 150 pounds och har ett kontorsjobb, du måste ha sjuttiofem uns vatten under dagen. Därför ska du dricka lite mindre än 10 8-ounce glas om dagen.

Om du är aktiv eller atletisk, behöver du ännu mer vatten. För varje kilo du väger, bör du dricka två tredjedelar av ett uns av vatten. Så om du väger 150 pounds och är aktiva, bör du dricka 100 gram per dag-samma som ca 12 och 1 /2 8-ounce glas vatten.

Ett bra sätt att se till att du är tillräckligt hydrerade när du tränar är att väga dig före och efter en tung träning. Du bör inte se en skillnad på mer än ett par gram om man drack tillräckligt med vatten för att ersätta den vätska du förlorat genom svettning. Men om du ser ett pund eller mer i vikt genom svettning, du måste dricka mer vatten under och efter träningen. Detta gäller särskilt om du motionerar på ett mycket fuktigt eller varmt klimat eller miljö, eftersom du kommer att svettas kraftigt även under en måttlig träning.

Vatten finns överallt

Om du tycker att tanken på att dricka så mycket vatten överväldigande vara säker på att du enkelt kan uppfylla kroppens vatten krav.

Börja dagen med ett glas vatten med minst 12 gram för att spola ut alla gifter som kan ha samlats under natten. Under dagen kan en del av ditt vattenintag kommer från te, kaffe eller till och med soppor och frukter. Se till att du dricker tillräckligt med vatten genom att växla saft eller läsk med vanligt vatten.

Om du brukar glömma bort att dricka vatten, hålla en stor flaska vatten till hands för att dricka ur under dagen. Håll koll på din vattenförbrukning, och du kommer att se att det är lätt att hålla väl hydrerad.

Previous:nothing Next:naturliga baby schampo recept

Relaterade artiklar


 • hur man kan minska symtom på morgonen sjukdom
 • hur man känner igen symtomen på koloxidförgiftning
 • hur man kan bli av med celluliter
 • hur man använder 10 steg till en hälsosammare livsstil
 • Så för att lindra torr hud
 • hur sluta dricka cold turkey
 • autism medvetenhet aktiviteter
 • hudcancerprevention för barn
 • över disk behandling för urinvägsinfektion
 • vinter säkerhetsbestämmelser
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com