Tillbaka smärtlindring massage

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-26
Ryggvärk skickar miljontals människor varje år att se sina vårdgivare. Vissa personer kan uppleva spända eller överansträngda ryggmuskler då och då, andra lider av kroniska ryggsmärtor. Massageterapi blir mer populär, både bland ryggsmärtor patienter och den traditionella medicinska samfundet

Grunderna

I sin livstid, kommer fyra av fem personer upplever smärta i korsryggen minst en gång per Mayo Clinic. Ryggont är nära toppen på listan över anledningar till att människor söker medicinsk behandling varje år.

Förebyggande åtgärder är nyckeln, men med tanke på förekomsten av ryggont, veta hur man ska behandla det och lindra din smärta också är viktigt.

(se referens 1)

Alternativ medicin

Fler vårdgivare ger råd åt sina patienter med ryggsmärta att utnyttja massage som ett komplement till traditionell behandling. Den amerikanska Massageterapeuter Association rapporterar att mer än hälften av vårdgivare i undersökningen 2001 uppgav att de skulle göra en sådan rekommendation.

Vissa försäkringsbolag kommer att omfatta massage efter ordination av en vårdgivare.

Människor som söker befrielse från sina ryggsmärtor genom massage omfatta personer som helt enkelt har spänd och /eller överarbetade ryggmusklerna och personer med kroniska ryggsmärtor.

Traditionell medicin kommer ofta att förskriva en kurs av muskelavslappnande läkemedel för dem med korta rygg muskelspänningar eller stress. Alla är inte bekväma med att ta sådana mediciner.

Sjukgymnast också kan föreskrivas, även om detta kan vara en dyr alternativ om du saknar sjukförsäkring.

Massageterapi från en legitimerad massageterapeut kan vara billigare och kanske lika effektivt som läkemedel och /eller sjukgymnastik.

Att hitta en licensierad massageterapeut i ditt område är så enkelt som att titta i gula sidorna i telefonboken, be din vårdgivare om en remiss, eller prata med vänner /familjemedlemmar som kanske redan har dragit nytta av massage.

(se referens 2)

Fördelar

Massage ökar blodcirkulationen. Detta ökade blodflödet till dina trötta, ömma muskler hjälper till att påskynda läkningsprocessen.

Massage främjar avslappning av muskler, som hjälper dig att kunna röra sig lättare och fritt.

Massage främjar produktionen av endorfiner. Endorfiner är kemikalier som produceras naturligt i kroppen som gör att du mår bra. Dessa är de kemikalier idrottare tala om när de nämner en löpare är "hög". För dem med kroniska ryggsmärtor, kan detta vara den största fördelen med massage.

Previous:nothing Next:buken övningar för ett sex-pack

Relaterade artiklar


 • Kan gravida kvinnor byta lådor kattsand?
 • naturläkemedel för en urinvägsinfektion under graviditeten
 • HIV-behandling under graviditet
 • den bästa medicinen för spädbarn med sköldkörtelproblem
 • Vad är alla tecken på graviditet?
 • hur man kan sluta röka under graviditeten
 • biverkningar av spädbarn immunizations
 • hur man identifierar Streptococcus pyogenes
 • spel på cirkulationssystemet
 • huvudsakliga funktion utsöndringsorganen systemet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com