Varför stannar menstruationscykeln under graviditeten?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-11-08
Den menstruella cyle är avgivande av livmoderslemhinnan som annars skulle ha inrymt ett växande embryo under graviditet. När en kvinna blir gravid, är att livmoderslemhinnan behövs för att inrymma nya embryot och behålls inne i livmodern. Eftersom fodret inte fäller, inte menstruerar kvinnan inte under sin graviditet

menstruation

En kvinnas normala månatliga börjar när ett ägg börjar mogna i en av sina två äggstockar, och blod-rika livmoderslemhinnan tjocknar på grund av hormonet progesteron som produceras av äggstockarna. Efter cirka två veckor, ägglossningen inträffar, vilket innebär att äggstockarna släppa ett ägg i äggledarna. Graviditet uppstår när ägget befruktas av spermier, blir ett embryo och fäster vid livmoderväggen. Om kvinnan blir gravid, är embryot i livmodern och börjar växa. Om hon inte är hennes progesteron sjunker, och förtjockade livmoderslemhinnan (och ägget) skjul från livmoderväggen under menstruation.

Graviditet

När en kvinna är gravid, hennes hormonnivåer öka, bibehålla tjocknat foder i livmodern och hindra den från att sprida. Detta är viktigt eftersom det växande embryot inne i henne är inbäddat i livmoderslemhinnan som annars skulle ha blivit menstruationsblod. Om kvinnan skulle ha en period skulle embryot tvättas ut ur livmodern tillsammans med livmoderslemhinnan och skulle aldrig kunna växa. Istället när ägget befruktas progesteron nivåerna fortfarande höga, hålla livmoderslemhinnan på plats. Det är därför amenorré (avsaknad av en period) är en av de kontrollampa tecken på graviditet, men även andra villkor kan också orsaka amenorré.

blödningar under graviditet

blödning kan förekomma under graviditeten som kan förväxlas med en menstruation. Implantation blödning är den vanligaste typen av blödningar. När det befruktade ägget, nu ett embryo, implantat i livmoderslemhinnan, den ibland orsakar lite blod att kasta. Detta kan misstas för en kvinnas normal period, särskilt sedan implantation ofta sker vid ungefär samma tid hon skulle förvänta hennes nästa period. Även de första symptomen på graviditet är ofta desamma som symptom på en annalkande period. Andra blödningar under graviditeten, såsom tidigt missfall, kan tänkas kunna misstas för en period, men detta normalt bara inträffar när kvinnan inte vet att hon är gravid.

Previous:nothing Next:graviditet samråd frågor

Relaterade artiklar


 • hur man kan öka spermieproduktionen och chansen att bli gravid
 • graviditet tecken och symptom
 • kost & motion under graviditeten
 • tips för att upprätthålla en tonad kropp under graviditeten
 • vad är perceptuella anpassning?
 • Vad händer under den första trimestern av graviditeten?
 • Vilka är farorna med mikrovågsugnar?
 • Hur utvecklas ett barn?
 • processen för apoptos
 • Vilken är den bästa tiden att försöka bli gravid?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com