Vilka är de behandlingsmetoder för en svullen läpp?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-11-22
När en person får en svullen läpp, är den första åtgärd upptäcker hur den svullna läpp hänt. Har han snubblar och faller, eller bita sig i läppen? Eller har den svullna lipped offret förvärva en allergi mot droger? Möjligen personen med en svullen läpp har solskador eller vitaminbrist. När en person har upptäckt anledningen till svullna läpp, då behandlingen kan börja

Du behöver:. .
Innehållsförteckningar för flera olika typer av solkrämer

Ice Pack

När en person har förvärvat en svullen läpp på grund av en skada, såsom att vara i en kamp, bita läppen, eller skadan är sportrelaterade bör personen påbörja medicinsk behandling omedelbart. Att ta hand om svullen läpp, skulle den person tillämpa en kylpåse till läppen i flera minuter. Applicera ett lätt tryck på läppen med en kylklamp eller en hemmagjord istillbehör t. ex. en handduk flera isbitar från frysen. Visst kan det finnas vissa svullnad nästa dag, men en kylklamp kan tillämpas flera gånger nästa dag också.

Antihistimines

Svullnad på grund av en allergisk reaktion på ett visst läkemedel kan tas om hand av över counter metoder. Denna typ av allergisk reaktion kallas enligt Net läkare. com en angioödem och kan pågå i flera minuter eller i flera timmar. Kroppen kan reagera på ett visst läkemedel som finns i kroppen genom att sända ut signaler som pipljud, klåda, upphöjda bulor, utslag, nässelutslag eller för att köpa röda fläckar i ansiktet och på bröstet. Mayo Clinic anges att 5 till 10 procent av befolkningen har allergiska reaktioner mot läkemedel. Det är en bra idé att ringa din läkare att ta reda på korrekta handlingssättet. Med ett antihistamin kan rekommenderas som loratidine, det är en andra generationens antihistamin. Vad detta innebär är att loratidine inte bör göra en person sömnig.

Vitamin B2

Enligt väl hand Webbplatsen, ibland en person kommer att få en svullen läpp på grund av en vitaminbrist. Läpparna kan faktiskt bli inflammerad, spricka och bli fjällig pga inte tillräckligt med vitamin B2 i kroppen En person kan ta hand om svullna läppar genom att göra vissa att han får tillräckligt med B 2-vitamin genom att ta en multi-vitamin med B-gruppen ingår . En person kan äta nötter, ost, ägg och magert kött för att få detta B-vitamin.

salva och Acid Reducer

För vissa människor, innebär en svullen överläpp att de har ett möjligt mage problem såsom magsår, halsbränna eller sura reflux. Enligt väl hand webbplats, en person med för mycket syra kommer att ha överläppen svullnar till följd av för surhet, och för mycket koffein, socker, kryddor eller alkohol som finns i kosten. Behandling för denna typ av svullnad av läppar är att använda en kortikosteroid salva eller ta en antihistamin. Med tiden kommer en magsyra reducerare hjälpa till att hålla syra i schack, och att hantera den svullna överläppen.

Benadryl eller salva

När en person får en bugg bita i ansiktet eller på en läpp, innebär detta att området kommer att bli svullen. En person kommer att vilja bli av med sveda, klåda och svullnad. Den bästa åtgärden om att flytta så långt bort från insekter som möjligt. Sedan tillämpa en corticsteriod salva eller ta en antihistamin för att minska inflammationen. Ett antihistamin såsom Benadryl som innehåller difenhydramin fungerar bra att ta hand om bug bites som producerar svullnad.

Sjukvård

solskador, har herpes eller eksem eller ens äta mat som innehåller allergener kan orsaka en persons läpp att svälla . Söker läkare i något av dessa fall kan vara den bästa åtgärden.

Annan medicin

När en person kontrakt svullnad av läppar från bug bites eller möjligen av andra orsaker, såsom en allergi mot en kudde, eller nya sängkläder, kan det vara klokt att ta medicin som kortison tabletter, eller utnyttja prednison salva för att minska inflammation.

Previous:nothing Next:hur påverkar serotonin i hjärnan?

Relaterade artiklar


 • negativa effekter av p-piller på ett foster
 • är hundens maskar dåligt för människor?
 • vax bygga upp förebyggande
 • tips för att minska svullnad under graviditeten
 • hur man ska behandla norovirus sjukdom
 • stadier av baby tillväxt under graviditeten
 • botemedel för en förstorad prostatakörtel
 • effekter av melatonin på menstruation
 • graviditet samråd frågor
 • biverkningar av avsvällande medel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com