blockerade äggledare behandling

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-29
Att bli gravid, släpper äggstockarna ett ägg, som färdas genom äggledaren och in i livmodern. I livmodern befruktning kan ske, där ägget implantat och börjar bli ett foster. Med två blockerade äggledare, når ägget aldrig livmodern, vilket skulle förebygga graviditet. Behandling för två blockerade äggledare syftar till att öppna äggledarna för att ett ägg att passera för att slutföra befruktningen cykeln. Med en blockerad äggledare beror behandling på funktion i den andra äggstocken och äggledaren. Efter lyckad behandling för äggledarna, en kvinna kan bli gravid

Överväganden

Blockerat äggledarna är inget problem om kvinnan inte vill ha några barn. I situationer där blockerade äggledare är helt enkelt ärrvävnad eller något som är en fara för kvinnans hälsa, är den troliga behandlingen för att göra ingenting. Patienter kan ha en eller båda äggledarna blockeras.

HSG Laparoskopi

ibland mindre blockeringar tydlig med vätskan pressa in hysterosalpingogram (HSG). Läkaren trycker färgämnet i livmodern, som tvingar sig in i rören. Men med stora blockeringar fungerar detta vätska push inte. I dessa fall, läkare utföra laparoskopi eller öppen bukkirurgi. Under operation kan läkaren avlägsna hindret eller ens skapa en ny öppning för äggledarna i vissa fall. Dessutom kan läkaren skära bort den del av äggledaren som inte fungerar och ansluta den resulterande två ändar.

STD

Några fall av blockerade äggledare beror på sexuellt överförbara sjukdomar (STD). Använda förhindrar de flesta könssjukdomar. Behandla könssjukdomar är också absolut nödvändigt för att förhindra reproduktiva systemet problem. Få regelbundna cellprov med STD tester för att säkerställa att alla behövde behandling i rätt tid.

En eller båda rören Blockerad

I de fall av blockering av båda äggledarna, recensioner läkaren patienten tester för att avgöra det bästa tillvägagångssättet . Om bara en äggledare är blockerad men den andra äggstocken eller tuben är felkonstruerat, sker samma utvärdering. En enda blockerade äggledaren med de andra äggstocken och äggledaren fungerar kanske inte motivera någon behandling om den underliggande orsaken är inte ett hot mot hälsan.

Risker

Även med behandling, finns det ingen garanti som blockerade äggledare kan öppna igen framgångsrikt. Vissa äggledarna har tillräckligt allvarlig skada att ingenting kan öppna dem. Kirurgi medför risk för oavsiktlig styckning av andra organ, skada röret ytterligare, inre blödningar och infektioner. Den anestesi Risken för kirurgi ingår en mängd risker från illamående till död. Efter en bukoperation, det är två till tre dagars sjukhusvistelse, och det kräver vanligen en fyra till sex veckor sjukskriven från arbetet. Laparascopy har en mycket kortare sjukhusvistelse och kräver mindre tid från arbetet.

Previous:nothing Next:varför barn bör utöva

Relaterade artiklar


 • symptom på stress under graviditeten
 • övningar att göra under graviditeten
 • om faderskap DNA-test
 • Fakta om graviditetsillamående
 • hur man kan bota en svampinfektion naturligt
 • hur att ordna transport för äldre eller handikappade
 • hur man kan sluta röka
 • Finns det ett test för Alzheimers?
 • vad som väntar vid 28 veckor gravid
 • varför dricka åtta glas vatten?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com