den bästa lättnad för hemorrojder

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-11-30
I vissa fall har patienter inte ens inser att de har en hemorrhoid. När hemorrhoid blir smärtsamt eller börjar blöda, kan patienten inser att hon har ett problem. Hemorrojder är inte alltid smärtsamt, men kan normalt behandlas och förebyggas med enkla åtgärder om detta görs i ett tidigt skede

Fiber och Vätska

Införliva massor av naturlig och hälsosam fiber i din dagliga kost. Drick mycket vatten, minst sex till åtta glas vatten om dagen, så att du passerar avföring lätt. Ingen är riktigt säker på vad som orsakar hemorrojder vid denna tidpunkt, så det är ganska svårt att avgöra lämplig under behandling eller förebyggande. Vad vi nu vet är att när du får en hemorrhoid, du är mer sannolikt att få en igen senare i livet. Även kirurgi är inte ett botemedel för kroniska hemorrojder.

Försök att hålla en liten fot pall i badrummet när du har en avföring. Genom propping båda fötterna upp på pallen, kan du minska trycket och lindra smärta hemorrhoid under tarmrörelserna. Sitt inte och påfrestningar på toaletten under en mycket lång tid. Om du inte omedelbart kan passera en pall när du sitter ner för att gå på toaletten, lämna badrummet och försök igen senare.

Ta ett varmt SITTBAD

Ta ett varmt SITTBAD kan vara till nytta för hemorrojder. Inte bara kan en blöt i varmt vatten ger lindring för hemorrhoid smärta och blödning, men det kan också göra som passerar en avföring lättare ibland. Ett varmt SITTBAD består vanligtvis med en till två koppar Epsom salt blandas i varmt vatten. En liten tub, är bara stor nog att sitta i, som normalt används. Man bör sitta i badkaret i cirka tio minuter innan du försöker passera en avföring.

Applicera krämer

Tillämpning av over-the-counter krämer kan hjälpa till med smärtlindring. En berörd person får också tillämpa en kall kompress eller is packa till det drabbade området för att minska smärta och svullnad. Det berörda området skall torkas ner några gånger om dagen (försiktigt) med fuktig servetter. Du kan sedan använda over-the-counter aktuell kräm för lättnad. Kyld trollhassel (finns på apoteket avsnitt av de flesta lokala butiker, som t. ex. Walgreen's eller CVS Pharmacy) tillämpas på en fuktig trasa kan också lindra svullnad och obehag.

Previous:nothing Next:beteende modifiering behandlingsplaner

Relaterade artiklar


 • symtom vid 10 dagars dräktighet
 • hur att dra sig ur CYMBALTA
 • vad man ska äta efter en tonsillektomi
 • vad är bensoylperoxid?
 • vad är en doppler test?
 • hur man förebygger njursten under graviditeten
 • hur man avvänja dig från Prempro
 • hur man använder ett glas termometer på ett barn
 • hur man kan bota lågt blodtryck
 • Hur lång är en kvinnas menstruationscykel?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com