förebygga eksem hos spädbarn

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-11-25
Eksem är en vanlig hudsjukdom som kan drabba människor i alla åldrar, inklusive barn. Symptomen av eksem är klåda med röda eller bruna fjällande fläckar. Dessa fläckar förekommer vanligen i ansiktet, bakom knäna och i skurkarna av armbågarna. Även ibland orsaken till eksem aldrig är känd är det tänkt att vara en genetisk koppling. Om du har eksem det finns en god chans att ditt barn kan utveckla det. Detta sagt finns det några saker du kan göra för att förhindra eksem hos ditt barn

Foods

Vissa eksem utbrott är resultatet av en allergi mot ett livsmedel. Titta på dina baby noggrant som du införa nya livsmedel och införa dessa livsmedel i taget, vänta fem dagar innan du försöker med nästa. om ditt barn bryter ut med eksem efter att ha provat en ny mat, undvika att livsmedel för tillfället. Om ditt barn har hade kontinuerlig eksem från unga år, kanske hon har en allergi mot hennes formel eller något som du äter om du ammar. Tala med din läkare om alternativa formler eller ett livsmedel dieten för dig själv. Inte införa nya livsmedel om du försöker med en annan formel eller experimenterar med din egen kost.

Undvik Irriterande

Undvik att utsätta barnet för starka kemikalier och kraftig värme, vilka båda kan leda till eksem. Tvätta barnets kläder och lakan i en hypoallergenisk tvättmedel eller ett som är fritt från färgämnen och parfym. Inte utsätta honom för cigarettrök, kemiska rengöringsmedel eller parfymer.

Skin Care

Tvätta barnet med en tvål som är avsedd för spädbarn och bad henne i ljummet vatten. Efter badet, klappa henne torr och ge henne en spädbarnsmassage med en återfuktande lotion, helst en som är doftfria. Du kan lägga till några hydrokortison kräm till lotion för att rensa upp och förhindra eksem.
Det finns en ny studie som kom ut i tidskriften Pediatrics visar att lägga en halv kopp blekmedel till en full balja vatten och låta barnet suga i tio minuter kommer att klara upp eksem och förhindra symtomen på eksem i spädbarn. Denna metod, tillsammans med användning av hydrokortison kräm, bör diskuteras med ditt barns barnläkare innan du prova det.

Previous:nothing Next:icke farmakologisk smärtlindring metoder vid förlossningssmärta





Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla neuropatisk smärta
 • vad är blodtryck som mäts med?
 • hur man ska behandla ångest hos äldre
 • det bästa botemedlet för sinus tryck
 • hur påverkar serotonin i hjärnan?
 • vad som orsakar en hög PSA nivå?
 • hur man använder Ambu påsar
 • hur man förebygger förgiftning
 • hur man kan hantera döden av en förälder (på din födelsedag)
 • symptom på stress under graviditeten




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com