gemensamma graviditet frågor & svar

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-11-06
Graviditet medför en rad olika frågor från både mor-till-vara och andra som omger henne. Att vara gravid kan vara en av de mest minnesvärda och njutbara i ditt liv, om du har svaren på några av dessa vanliga frågor. Nedan finns en översikt av några av de svar du behöver på din resa in i moderskapet

Du behöver:.
Viktökning tabell (se Resurser)
. Vikt mätningar med regelbundna läkarbesök.

är jag beredd att bli gravid?

En kvinnas mest fertila tid är normalt när hon är i åldrarna 19 och 32. Efter en kvinna går in i 30-årsåldern, hennes chanser för befruktning minska, och andra risker ökar såsom ektopisk graviditet och missfall.

När är bästa tiden att bli gravid?

ägglossning är den viktigaste delen i att bli gravid, eftersom Det är processen att förbereda ägg för befruktning. Om kroppen inte producerar tillräckligt hormoner, kommer du ägglossning inte. När du har ägglossning, släpper äggstocken ett ägg och spolar den i äggledarna. Därifrån kan ägget befruktas av spermier. Detta inträffar vanligtvis cirka 2 veckor innan mens.

Hur jag vet att jag har ägglossning?

Normalt när du börjar ägglossning, kommer du att uppleva symtom som lägre magkramper och en ökning av kroppstemperaturen. Du kan också känna en ökad sexuell lust under denna tid.

Vad är det bästa sättet att bli gravid?

Om du spårar din menstruation och ägglossning cykel, och du har ägglossning, nästa sak att göra att delta i samlag med din partner. Det finns flera positioner som har visat sig öka chanserna för graviditet. En position är liggande på rygg med ett par kuddar under nedre delen av ryggen att lyfta bäckenet. Detta gör det lättare för spermier att nå den bördiga ägget.

Hur vet jag att jag är gravid?

Det tidigaste tecknet på graviditet är implantation blödning, som är resultatet av spermier befrukta ett ägg. När ägget befruktas det implantat sig i livmodern, vilket i sin tur frigör en liten blod. Detta är helt normalt. Du kan också känna dig yr och trött och illamående.

Vilka livsmedel bör jag undvika under graviditeten?

En hälsosam och balanserad kost är mycket viktig vid fosterutveckling, liksom för den blivande moderns välbefinnande. Äta gott om gröna bladgrönsaker hög i folsyra ger viktiga näring för både dig och ditt ofödda barn. Undvik mat som konserverad tonfisk på grund av dess kvicksilverinnehåll, som var förknippade med villkor som t. ex. Aspergers syndrom.

När bör jag känna tecken på liv?

Den hälsosamma tid för dig att känna ditt ofödda barn rör sig i livmodern varierar från kvinna till kvinna. Medan vissa kvinnor känner tecken på liv runt 14 veckor, många upplever det mycket senare, och vissa ännu tidigare. Men om du inte känner bebisen röra vid det nittonde graviditetsveckan, boka tid hos din läkare för att åtminstone få lite sinnesfrid.

Previous:nothing Next:hem botemedel för blödning

Relaterade artiklar


 • urinvägsinfektion behandling för män
 • Så för att lindra förstoppning med lätt rättsmedel
 • perioder i klimakteriet
 • är glykolsyra peeling säkra under graviditeten?
 • Vilken är den bästa tiden att göra ett graviditetstest?
 • Kan gravida kvinnor byta lådor kattsand?
 • övningar för män att förlora magen fett
 • övning borrar för homeschooled barn
 • hur man ska hjälpa läkaren vet när något är fel
 • vad lindrar kliande hud orsakad av graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com