hur du tar bort RSV från en ny dagis plats

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-11-19
RS-virus, eller RSV, är mycket smittsam och orsakar luftvägssjukdomar i många små barn. Smittan kan spridas genom hosta, nysningar och slemhinnor kontakt. RSV kan leva på dörrhandtag, motverka toppar, händer, kläder, väggar och gardiner. RSV infekterar lungorna och luftvägarna och kan leda till svåra infektioner hos spädbarn och små barn. Det är särskilt viktigt att rengöra en babys rum efter en dust med RSV för att förhindra ett nytt angrepp eller sprids till andra familjemedlemmar. RSV är en stor resenär och kan gömma sig i svåra att nå platser för dagar som väntar på att slå till igen. Här är hur man rengör ett rum efter en RSV-infektion och minska dina odds för att återansluta till viruset

Du behöver:.
Hospital styrka desinfektionsmedel
. Kvastar, moppar, borstar, hinkar och andra städredskap.
Anti-mikrobiella rengöringsmedel.
Tvål och rengöringsmedel.
Massor av trasor.
Spray desinfektionsmedel.
Bleach.

Förberedelser rummet för Baby


1.
Tvätta händerna innan du börjar. Tvätta händerna ofta under hela processen att hindra dig från spridning till andra områden efter att ha hanterat infekterade material. Handskar är bra. Kom bara ihåg att byta eller desinficera dem efter varje kontakt med potentiellt infekterade material eller ytor.
2.
Om det sjuka barnet var som helst transporteras i bilen, rengör bilen ut, tvätta Inre ytor med varmt såpvatten och spraya med desinfektionsmedel.
3.
Håll andra familjemedlemmar bort under reningsprocessen. Skicka dem till djurparken. Få dem att städa upp och byta kläder när de kommer tillbaka.
4.
Applicera ett sjukhus styrka desinfektionsmedel för att rengöra alla badrum, handfat, blandare och motverka toppar, inte bara hos barnet rummet, men i varje rum i huset. RSV kan lurar i andra delar av huset där barnet vårdgivare har gått utan ordentlig handtvätt och borttagning av förorenade kläder. Om du bara rena barnet rummet, kommer viruset tillbaka.
5.
Rengör tvättstugan ordentligt. Kör en tom last genom brickan med mycket hett vatten och blekmedel att sterilisera badkaret. Gör detta innan du tvättar smittade kläder och när du är klar.
6.
Strip lakan och bäddmadrasser bort madrassen och tvätta dem noga i ett desinfektionsmedel tvål eller lut. Ställ madrassen ute i solen i flera timmar. Blädderblock det över, och solen i flera timmar till. Spraya med desinfektionsmedel, returnera den till spjälsängen och låt den lufttorka.
7.
Skrubba alla ytor i barnet rum med desinfektionsmedel, inklusive sängbord, krubba och tvärbalk, chef och fotstöd, och hyllor. Skrubba väggar och tak, fönsterbrädor, persienner och fixturer. Lämna ingen yta unscrubbed.
8.
Tvätta alla leksaker ute i solen med varmt tvålvatten, skölj, spraya med desinfektionsmedel och låta torka i solen i flera timmar.

9.
bort gardiner och alla tyger tapeter, kasta mattor, filtar och uppstoppade djur, och tvätta med ett desinfektionsmedel renare. Låt den torka i solen eller varma torktumlare.
10.
Tvätta barnets hela garderob. Använd en antimikrobiell tvättmedel. Häng ut för att torka i solen om möjligt eller med en het torktumlare.
11.
Rengör alla hälso-och sjukvården utrustning som används för att ta hand om barnet. Torka piller flaskor, sax, ansikts-lådor vävnad, klippmaskiner spik och allt du kan komma på som kom i kontakt med RSV smittade barnet eller hans vårdnadshavare.
Tolv.
Rengör din städning garderoben noggrant. Ta bort moppar och blöt huvuden i blekmedel. Om huvudet är avtagbar och du kan köra den genom tvätten på den varma cykel med blekmedel, så gör det.
13.
Möt resten av familjen vid dörren när de kommer tillbaka. Skicka alla att diska ordentligt, byta kläder och sätta kläderna i tvättmaskinen.
14.
Lägga undan alla leksaker, kläder och utrustning, och remake sängen. Sätt rengöringsmateriel bort.

Tips och varningar


 • Utveckla en regelbunden rengöring regim för att förhindra ytterligare utbrott. Gör det till en vana att tvätta händerna ordentligt. Skrubba under den tid det tar att sjunga "Happy Birthday" sång. Starkt uppmuntra dina barn att handtvätt.
 • Var noga med att läsa etiketten anvisningarna på desinfektionsmedel och rengöringsmedel. Blanda inte rengöringsmedel. Detta kan ibland bildas giftiga gaser. Var noga med städare är inte för hårda för spädbarn.


 • Previous:nothing Next:tecken på högt blodtryck i tidig graviditet

  Relaterade artiklar


 • Vilka är orsakerna till att en svart tunga?
 • stadier av baby tillväxt under graviditeten
 • fritidsverksamhet för seniorer
 • vinter säkerhetsbestämmelser
 • när du ska ta ett graviditetstest
 • barnen utöva rutiner
 • hur man kan hantera döden av en förälder (på din födelsedag)
 • Vad är 10 sätt att hjälpa en Alzheimers familj?
 • hur en prostata fungerar
 • kost & motion under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com