hur en prostata fungerar

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-11-16

Vad är prostata?

Prostatan är en körtel som är lite större än en valnöt. Det är beläget i framför ändtarmen, strax under urinblåsan. Det omsluter urinröret, som ansvarar för urin och sperma från den manliga yttre könsorgan. Prostatakörteln spelar en betydande roll i de manliga reproduktionsorganen och sexuell funktion.

Vikten av Prostata

Prostatan producerar 70% av mannens sperma. Sperman är en organisk vätska som åtföljer sperman under utlösning och neutraliserar syror i vaginal-tarmkanalen, vilket hjälper spermierna att överleva längre. Prostatan är också ansvarig för drivande spermierna ur penisen under utlösningen. Dess släta muskelvävnad tillåta sperma och den sperma som rinner ut ur kroppen via penis.

roll androgener i Prostata

Prostatan fungerar med hjälp av androgener. Androgener är manliga hormoner som fungerar som parakrina hormoner. De stöder produktionen av spermier och hjälper till att hålla prostatakörteln fungerar genom att reglera dess funktioner. Androgener också bidra till att avvärja cancerframkallande ämnen genom att aktivera vissa intracellulära receptorer. Sammantaget androgener spela en viktig roll i tillväxt, underhåll och utveckling av prostatan.

Hur Prostate fungerar

manliga hormoner, även känd som androgener, orsaka prostata att arbeta. Som den mest väsentliga av det manliga hormoner, testosteron utsöndrar in i den manliga kroppen, utrustning och gör det möjligt för prostata att fungera korrekt. Prostatan kallas ofta till handling under samlag. Under denna tid, är prostata förmås att utsöndra Vintergatan, något basisk vätska att det butiker. Denna vätska innehåller sperma, sädesblåsor vätska och spermier.

På höjden av sexuell upphetsning, denna vätska tillsammans med alla dess komponenter, flöden mot mitten av prostatakörteln med hjälp av sädesledare. Vid ankomsten till mitten av prostata, är näring som ges till spermier genom nyskapande vesicles. The kraftiga muskler i prostata sedan leverera sperma under utlösningen.

Previous:nothing Next:bröstförminskning & graviditet

Relaterade artiklar


 • Vad händer när en man tar östrogen?
 • om urinsyra hos barn
 • Orsaker till en vagel i ögat
 • hur man förebygger njursten under graviditeten
 • hur man omfamna klimakteriet naturligt
 • virus som orsakar hjärtsjukdomar
 • smärtlindring alternativ under förlossning
 • mat att äta för att bekämpa svampinfektioner
 • Vilka är effekterna av silverax
 • vad är bensoylperoxid?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com