möjliga orsaker till avvikande resultat från Pap resultat

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-12
De flesta kvinnor inte åtnjuter gå till gynekologen för sin årliga cellprov även om obehag upplevs för en kort tid under tentamen. Uppkallad efter George Papanicolaou, en läkare av grekisk härkomst som först utvecklade diagnostiska screening för livmodercancer, har cellprov minskat antalet dödsfall med livmoderhalscancer. Enligt Centers for Disease Control, år 2009 cirka 11. 270 amerikanska fall av livmoderhalscancer kommer att identifieras

cellprov Basics

En Pap smear är en gynekologisk undersökning att kvinnor genomgår. De läkare som utför tentamen kommer att ta ett prov av celler från livmoderhalsen och följa dem under ett mikroskop. Om lab Resultaten visar onormala cellförändringar, då läkaren kan göra om testet eller han kan göra en kolposkopi, där han undersöker livmodern med ett mikroskop för att fastställa orsaken till den onormala Pap-test. Som en avgörande faktor, kan en biopsi av alla onormala celler tas. En onormal Pap smear kan betyda det finns tecken på cervikal dysplasi, eller precancerösa förändringar i livmoderhalsen.

Orsaker

Den största orsaken till den onormala cellprov är infektion med humant papillomvirus (HPV). Detta virus minskar kvinnors immunitet till andra allvarliga infektioner såsom HIV-infektion, och den inleder precancerösa förändringar i vävnaden av livmoderhalsen. Infektioner såsom trikomonasinfektion, klamydia och herpes kan orsaka onormal Pap smear resultat. Inflammation i livmodern eller livmoderhalsen kan också orsaka ett onormalt cellprov.

Symtom

I allmänhet finns det inga symptom som tydde på en onormalt cellprov. Det kan vara symtom på infektion, och Pap smear hjälper läkare upptäcka förändringar som äger rum i kvinnans livmoder som kan vara relaterade till en infektion eller andra onormala tillstånd. Dessutom, om det finns tecken på en infektion Pap smear kan hjälpa till att avgöra smittämnet.

Risker

En Pap smear är inte idiotsäker. Det upptäcker livmoderhalscancer i ett tidigt skede, men den har en 5 procent misslyckas takt. Ungefär 1 av 20 kvinnor som får den cellprov får ett falskt negativt resultat. Men om en kvinna har en årlig Pap examen, är det troligt att eventuella onormala förändringar kan upptäckas på ett senare prov.

Överväganden

Eftersom inledandet av Pap smear tentamen, har dödsfall på grund av livmoderhalscancer minskat kraftigt . Enligt American Cancer Society, fann livmoderhalscancer i ett tidigt skede är nästan 100 procent botas. I själva verket förhindrar Pap smear nästan alla dödsfall till följd av livmoderhalscancer.

Previous:nothing Next:Hur mycket vatten ska en person dricker under en dag?

Relaterade artiklar


 • Så för att lindra förstoppning med lätt rättsmedel
 • tips för att upprätthålla en tonad kropp under graviditeten
 • biverkningar av avsvällande medel
 • bra sätt att utöva för barn
 • hur man omfamna klimakteriet naturligt
 • behandlingar för öroninflammationer
 • när du ska ta ett graviditetstest
 • prostata behandlingar
 • hur du tar en andningsfrekvens
 • vad är etiologin av hypertoni?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com