motion säkerhet under graviditet

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-11-01
De flesta läkare kommer överens om att måttlig motion under graviditeten är bra för både den blivande modern och det ofödda barnet. Fördelarna, såsom att upprätthålla en hälsosam graviditet vikt, ökar blodcirkulationen och stärka muskler, långt större än riskerna, så länge utövandet sker på ett säkert och korrekt

Fördelar

Träning under graviditeten har många fördelar för den blivande modern och det ofödda barnet. Motion hjälper mamman behålla en hälsosam vikt under graviditeten, vilket kan göra det lättare att gå ner i vikt efter det att barnet är fött. Regelbunden motion kan också hjälpa kroppen att upprätthålla sunda blodtryck och nivåer av socker, som har en tendens att öka under graviditeten. Regelbunden motion under graviditeten kan också öka cirkulationen till armar och ben, minska stressen och öka totala energi nivåer.

Tala med din läkare

Innan du börjar träna rutin bör du alltid få klartecken från din läkare, särskilt om du är gravid. Din läkare kommer att vilja se till att det inte finns några komplikationer med graviditeten som skulle göra övning osäkra för dig eller ditt barn. Om du är någon som normalt är fysiskt aktiv och du tränar på ett normalt sätt, så ska du få grönt ljus från din läkare att fortsätta med låg effekt, måttlig motion under graviditeten.

Om du utövas regelbundet innan graviditeten bör du kunna fortsätta utan problem. Men med varje tremånadersperiod intensiteten i motionen skall minska till en mer moderat nivå. Om du var inaktiv innan man blir gravid, det bästa sättet att börja en plan graviditet övning är att börja långsamt och stanna med en liten påverkan på miljön moderat form av motion som promenader eller simning. Se till att du tränar på stabila, jämna, halkfria ytor för att minska risken för skador. Håll dig borta från extrem hetta eller kyla och se till att du har gott om vatten att dricka under och efter träningen.

The Best Graviditet pass

Nyckeln till att säkra motion under graviditeten är att se till att du gör låg -effekt, måttlig aktiviteter. De bästa formerna av motion för gravida kvinnor är promenader, simning, skonsamma aerobics och prenatal yoga. Alla dessa ger en stark kardiovaskulär träning utan skärande leder och muskler.
Gravid Yoga toner muskler och förbättrar balansen och samtidigt undervisa på andningstekniker som kan vara välgörande under förlossning.
Aerobics utan hopp ger en stor kardiovaskulär träning utan hopp, sparkar eller kör som vanligtvis upplevs i hög genomslagskraft klasser.
promenader och simning är det enklaste och mindre stressande övningar för att kroppen under graviditeten. De arbetar på stora muskelgrupper och hjälper kroppen att bygga uthållighet, som kommer att behövas under graviditeten och genom arbete och leverans.

Om du upplever överdriven trötthet, huvudvärk, yrsel eller illamående, är det dags att sluta. Din kropp säger till dig det behöver en paus. Rådgör med din läkare om du upplever magkramper, svimning, kräkningar eller blödning. Dessa kan vara symtom på allvarliga komplikationer till graviditet och bör omedelbart åtgärdas med din läkare.

Previous:nothing Next:hur man använder nattljus och linfrön under graviditeten

Relaterade artiklar


 • Graviditet & STREP b
 • risker av ultraljud under graviditet
 • Hur man använder en självstyrd IRA
 • skäl för att inte få perioder
 • Hur snabbt Depo skott arbete?
 • hur är virus som heter?
 • sommar säkerhet för barn
 • tips för att ge första hjälpen till barn
 • Hur sluta röka
 • aeroba aktiviteter som hjälper bli av med magen fett
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com