roll coenzymer

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-11-08
Coenzymer spela en roll i de funktioner som cellerna. Reaktioner i cellerna arbetet att antingen bryta ner näringsämnen eller kombinera molekyler för cellulära aktiviteter som håller cellerna vid liv. Enzymer påskynda dessa reaktioner. Utan enzymer, kan dessa reaktioner inträffar inte. Coenzymer, i sin tur stödja de av enzymer. De löst binder till enzymer för att hjälpa dem att fylla sin verksamhet. Coenzymer är nonprotein, organiska molekyler som underlättar katalys, eller reaktion, dess enzym

coenzymer Är kofaktorer

coenzymer är en av två typer av co-faktorerna används av enzymer i dessa enzymatiska reaktioner. Den andra typer av co-faktorerna är oorganiska joner. Magnesium, kalcium och kalium joner används ofta med enzymer för att påskynda dessa reaktioner.

Funktion coenzymer

coenzymer verkar genom att binda till den aktiva sidan av enzymer, den sida som fungerar i reaktionen. Eftersom enzymer och coenzymer är nonmetal organiska molekyler, de binder samman genom att bilda kovalenta bindningar. Den coenzymer dela elektroner med de enzymer, snarare än förlora eller vinna elektroner. När de bildar detta band, de hjälper bara reaktionen ske genom att överföra och elektroner genom reaktion. Coenzymer inte blir en integrerad del av den enzymatiska reaktionen. Istället kovalenta bindningar bryts i slutet av reaktionen och koenzym går tillbaka till fri omsättning inom cellen tills den används igen.

Vitaminer och coenzymer

ta vitaminer, vare sig från att äta livsmedel eller i bilageblankett, ökar mängden coenzymer i kroppen. Vissa vitaminer hjälper kroppen att producera coenzymer, såsom folsyra och några av de B-vitaminer, medan andra vitaminer direkt fungerar som coenzymer, såsom vitamin C. Utan vitaminer skulle kroppen inte kan producera coenzymer.

NAD Cycle

NAD --- nikotinamidadenindinukleotid --- är ett koenzym som bildas från vitamin B3. Det fungerar i flera metaboliska processer som går genom oxidation --- avlägsnandet av ett vätejon --- och minskning, eller vinnande av en vätejon. Det fungerar som bärare av väte atomer och överför dem till slutet molekyler i enzymreaktionen. NAD coenzym kan återanvändas av cellen, om och om igen.

Andra coenzymer

Andra coenzymer inkluderar ATP, eller adenosintrifosfat, källan till energiflödet i cellerna, som nämns av University of Torontos Professor Laurence A. Moran. FAD, eller Flavin adenindinukleotid, fungerar även i oxidation och reduktion reaktioner, medan PLP --- Pyridoxal-fosfat --- spelar många roller, bland annat i aminosyra reaktioner.

Previous:nothing Next:hur man förebygger njursten under graviditeten

Relaterade artiklar


 • tips för att hjälpa till med sömnlöshet
 • graviditet tecken och symptom
 • huvudsakliga funktion utsöndringsorganen systemet
 • vax bygga upp förebyggande
 • hur man verkligen sluta röka den här gången
 • hur man kan förhindra missbruk ungdomar drog
 • roll av psykiatrisk vård
 • självförtroende tips
 • Syftet med slem
 • hur man kan hjälpa anbud bröst innan en period
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com