ryggövningar under graviditeten

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-11-13
Kvinnor får i allmänhet mellan 25 och 35 pounds under graviditeten, så det är ingen överraskning att nästan 80 procent av alla gravida kvinnor upplever ryggvärk minst en gång i nio månader. Även denna smärta är ofta obekväm, enkla övningar som fokuserar på att stärka och stretching ryggmusklerna hjälper till att minska smärta och obehag. Dessutom sträcker ryggen under graviditeten gör ett enklare arbete, leverans och efter förlossningen återhämtning

Bäcken Vippar

bäcken lutar är en enkel övning som använder och förlänga magmusklerna och korsryggen. För att utföra, Ligg på rygg med böjda knän och fötterna stadigt på golvet. Placera händerna i korsryggen, och se till att det finns ett utrymme mellan din rygg och golv. Därefter plattar den nedre delen av ryggraden längs golvet så ingen plats kvar. I detta läge bör skinkorna förbli avslappnad, så att isolera magmusklerna och korsryggen. Denna övning kan utföras liggande på rygg, stå på händer och knän, eller när du sitter. Sträckan bör hållas i 3 till 10 sekunder och genomförde 10 till 30 gånger. I alla tider, se till att du andas under ansträngning fasen av motion och andas som kroppen slappnar av.

Tillbaka Sträcker

Ett enkelt tillbaka sträcka bidrar till att stärka ryggmusklerna och lätt obehag. För att utföra, börja på händer och knän och bibehålla avståndet mellan benen. Placera händerna framför ditt hjärta, och placera en liten kudde under er att stödja magmuskulaturen. Därefter luta så du sitter tillbaka på dina knän, och sträck armarna framåt tills du känner en sträcka i ryggraden. Håll i 3 till 6 sekunder och upprepa 10 gånger.

Flying Arm Övningar

Flying arm övningar sträcka armen och övre ryggmusklerna. Till att börja höja armarna över huvudet, noga med att hålla armbågarna raka och handflatorna riktade mot varandra. Håll i 20 sekunder. Därefter lägre armarna åt sidorna, bibehållen rak övre rygg. Slutligen föra handryggarna ihop bakom ryggen så långt som möjligt och ge efter för sträckan. Håll i 10 sekunder och återgå till utgångsläget. Upprepa 10 gånger för optimal stretching.

Previous:nothing Next:vad som orsakar svampinfektion i barn?

Relaterade artiklar


 • typer av äggledaroperation
 • hur man kan sluta röka
 • hur man använder älska terapi för att sluta röka
 • smärtlindring för din tid
 • roll av psykiatrisk vård
 • magövningar för kvinnor
 • diet tips för tonåringar
 • symptom under den nionde månaden av graviditeten
 • multivitaminer barn
 • orsaken till pustler
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com