smärtlindring alternativ för arbetskraft

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-11-02
En av de mest smärtsamma händelser i en kvinnas liv är förlossningen och på grund av intensiv smärta, många nivåer och typer av smärtlindring finns tillgängliga. Epidurals är mycket vanliga men har allvarliga motbevis indikationer som bör beaktas innan användning. Systemisk smärtlindring har också aspekter som bör utvärderas innan användning

Epidural

En vanlig form av smärtlindring under förlossningen är att använda en epidural blockad. Detta bedövar huvudsak den nedre halvan av kroppen nog att ta en betydande kanten av smärta. Det finns allvarliga risker med det förfarande för att förvalta epidural så det kanske inte är det bästa valet för alla kvinnor.

En epidural utförs genom att placera en nål eller kateter in i ryggraden sedan administrera en bedövande ämne som bubvicaine, en släkting till lidokain och novicaine. Detta bedövar nerverna under administreringsstället. Effekten av detta förfarande bygger på flera saker. En är hur mycket medicin som faktiskt hade skett. Varje läkemedel har en rekommenderad dos som kan hittas i läkarens skrivbord referens. Om nålen inte är ordentligt isatt, kan en del av medicineringen finna sin väg in i omkringliggande vävnad begränsar effektiviteten i förfarandet.

Den andra faktorn är hur väl kvinnans kropp reagerar på läkemedlet. Olika människor kan ske i olika hög grad av samma dos. En av de största bidragsgivarna till droger effektivitet är hur smärtsam födelse är. I extrema fall bedövande effekt inte riktigt kan motverka smärta stimuli.

På grund av administreringssättet, en nål i ryggraden, det finns stora risker trots att det var ett gemensamt förfarande. Ett misstag av handen kan resultera i en nål sönder eller repa ryggmärgen, om detta händer förlamning eller problem med motoriken kan förekomma. På grund av dessa risker, endast kvalificerad personal utföra proceduren och kvinnor med en ryggrad som är svår att palpera kanske vill använda ett annat alternativ för smärtlindring.

Systemisk

Systemisk smärtlindring är oftast intravenöst eller intramuskulärt där medicinering än färdas genom hela kroppen. Eftersom medicinering inte agerar lokalt, i likhet med epidural, är det möjligt för den smärta och sedativa effekter kan passera genom blod barriären till barnet. Den förlossningen är en otroligt stressig tid på en bebis så lägger effekterna av ett lugnande medel kan stress barnet ytterligare. Kvinnor med svåra graviditet eller bebisar som inte är i perfekt hälsa i livmodern är inte de bästa kandidaterna för denna typ av smärtlindring. Demerol och fentanyl är exempel på systemiska smärtstillande.

Previous:nothing Next:symptom under den nionde månaden av graviditeten

Relaterade artiklar


 • Hur sluta röka cigaretter
 • hur man använder endoskop
 • hur man hittar ekonomiskt stöd under graviditeten
 • hur man kan bli av med celluliter
 • hur man ska behandla neuropatisk smärta
 • hur du gör ditt barn att sova
 • symtom vid 10 dagars dräktighet
 • fritidsverksamhet för seniorer
 • förlossning smärtlindring
 • cancertumör behandlingar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com