spel på cirkulationssystemet

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-11-04
Blodomloppet är den mänskliga kroppen system som transporterar blod genom hela kroppen, pumpas från hjärtat, genom kroppen och tillbaka genom lungorna.

cirkulationssystemet kan vara en av de svårare system att lära sig, som den studerande måste lära väg blodflödet genom hjärtat och runt i kroppen.

Det finns en mängd olika spel som kan hjälpa anatomi eleverna lära sig rätt blodflöde, av vilka några finns på nätet, och andra som kan skapas i klassrummet.

Learning cirkulationssystemet

cirkulationssystemet kan delas in i tre delsystem: lungkretsloppet, den kranskärlscirkulation, och den systemiska blodcirkulationen .

lungkretsloppet hänvisar till blodet som är kommer från kroppen deoxygenated, går genom hjärtat och in i lungorna, är reoxygenated, och sedan pumpas tillbaka genom hjärtat i kroppen igen. I detalj går blod från kroppen till höger förmak i hjärtat, genom trikuspidalklaffen, in i höger kammare. Därifrån, blodet pumpas genom HALVMÅNFORMIG (pulmonell) ventilen till lungartären och in i lungorna. När blodet pumpas in i lungorna, frigörs koldioxid och syre sätts tillbaka i blodet och avkastningen blod till hjärtat och sedan tillbaka till kroppen.

Kranskärlscirkulation hänvisar till blod som pumpas genom endast hjärtat. Hjärtats kranskärl lossnat från aorta och försörjer hjärtat med syresatt blod. Hjärtats vener ta deoxygenated blod från hjärtat till höger förmak, där det läggs till den systemiska deoxygenated blodet och pumpas in i lungorna som ska reoxygenized.

den systemiska blodcirkulationen hänvisar till det blod som kommer reoxygenated från lungorna, går genom hjärtat och tillbaka till kroppen. I detalj går blodet från lungorna via pulmonell venerna, in i vänster förmak i hjärtat, genom mitralis (bicuspid) ventilen till vänster kammare. Vänster kammare pumpar blodet i aorta, som distribuerar reoxygenated blod till huvudstråken av kroppen. Blodet cirkulerar sedan genom artärerna och kapillärerna av kroppen, som återvänder till venerna när den är deoxygenized.

Spel för barn

För elementära barn i skolåldern, kan lära av hela cirkulationssystemet vara för avancerat. Därför är en bättre strategi kan vara att förklara de viktigaste funktionen av hjärtat och lungorna i form av blodflödet genom kroppen. Snarare än att diskutera detaljerna i cirkulationssystemet, kan det vara bättre att förklara för barn att blodet från kroppen går genom hjärtat till lungorna, och där blodet blir syre. Sedan flyter blodet tillbaka till hjärtat där det pumpas ut till resten av kroppen igen.

Ett bra spel för barn för att förstå detta skulle inkludera teckning /färg ett diagram blodflödet i hjärtat med rött för att visa var syresatt blod resor, och blått för att visa var deoxygenated blod resor. Använd länken nedan för Label Heart Anatomi för en utskriftsvänlig hjärta som är bra för barnen att etikett och färg.

Ett annat spel att lära sig cirkulationssystemet för barn är genom att köra en piprensare genom en modell hjärta i på samma sätt blodet rinner igenom. Du behöver olika lång piprensare och flera plast hjärtan modell som har lämplig öppningar. Visa barnen där blodet flyter från kroppen till hjärtat, genom till lungorna och ryggen. Låt dem spåra den vägen med piprensare.

En tredje cirkulationssystemet spel för barn är att skriva ut upp namnen på de delar av cirkulationssystemet på laminerat papper och sätta magneter på baksidan. Med hjälp av en magnettavla, har barnen sätta laminerade namnen på de delar av systemet på bordet i rätt ordning. Detta kommer att hjälpa dem att förstå blodflödet genom systemet i form av ord och inte bara i en visuell mening.

Spel för vuxna

Vuxna kan lära sig cirkulationssystemet på ett mer avancerat sätt än barn, eftersom mer än sannolikt kommer vuxna att lära detaljerna i cirkulationssystemet, snarare än bara en grundläggande översikt.

Ett spel för vuxna är en ta på det tredje spelet som anges för barn. Vuxna kan lista, i ord, tar rutten blodet går från kroppen, genom hjärtat, i lungorna, och rygg. För att göra detta, antingen ett ord bank kan tillhandahållas, eller studenter kan lista väg blodflödet genom minnet. Det kan vara bra att börja med ett ord bank, och sedan inte tillåta ett ord bank senare i kursen, eller för mer avancerade studenter.

Vuxenstuderande kan också spela ett spel som liknar "Around the World", där eleverna kommer att börja med två studenter paras ihop och den första att säga det första steget i blodflödet processen kommer att tillåtas fortsätta till nästa student, då det första av dessa två att säga nästa steg fortsätter vidare och så vidare.

Ett annat sätt att lära sig cirkulationssystemet är att använda "Label Heart Anatomy" länken längst ner och märka delar av hjärtat och sedan spåra blodflödet genom hjärtat. Se till att du förstår vilka delar av hjärtat transporterar syre luft och som transporterar deoxygenated luft. Skillnaden mellan barnen med hjälp av denna teckning och vuxna använder det, är att barnen ska använda den bara för att visa vilka delar av hjärtat bär syresatt eller deoxygenated blod, där vuxna ska märka alla de detaljerade delar av hjärtat.

Previous:nothing Next:tips på att somna

Relaterade artiklar


 • fördelar med fiskolja under graviditeten
 • tecken på allergisk rinit hos barn
 • Vad är orsakerna till anfall hos spädbarn?
 • felsökning av en blodtrycksmätare
 • Hur sluta röka utan att gå upp i vikt
 • hur man kan öka spermieproduktionen och chansen att bli gravid
 • långsiktiga biverkningar av Nexium
 • tips på att hitta en läkare
 • tips för att ge första hjälpen till barn
 • vad man ska ta för graviditetsillamående
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com