tecken på allergisk rinit hos barn

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-11-01
Allergisk rinit eller hösnuva, är ett tillstånd där irriterande ämnen såsom pollen, damm, mögel och rök orsaka nasal problem som dröjer sig kvar längre än en förkylning. Och samtidigt leva med allergi är inte kul, att uppmärksamma de tecken kan hjälpa ditt barn leva ett friskt och lyckligt liv. Nyckeln till detta är att veta vad som utlöser ditt barns symtom och hur man effektivt behandla dem. Om de är säsongsbunden allergi, ofta din barnläkare kommer att föreslå en over-the-counter antihistamin. Om de är perenn, kan läkaren rekommendera att se en allergolog som kan avgöra exakt vad ditt barn är allergiskt mot och föreslå en behandling, vilket kan innefatta allergi skott.

Nasal Problem

Nysningar, rinnande näsor och snörvlande är gemensamma tecken på allergier. . Andra nasal frågor omfattar näsblod, nästäppa, post nasal drip (där lakvatten från näsan går ner på baksidan av halsen), munandning och förstorade polyper. Dränering från en rinnande näsa och nysningar är i allmänhet tydligt när det handlar allergisk rinit. Om barnet bor med allergier behandlas, kan dessa frågor leda till snarkning och sömnapné.

Öron Frågor

Barn med allergisk rinit kan ha mer frekventa öroninflammationer eftersom näsan och bihålorna få överbelastade och tillbaka upp i öronen. Barn kan också klagar över att deras öron är kliande.

Eye Frågor

Ett barns ögon kan vara rinnande, kliande och kan utvecklas täta infektioner såsom konjunktivit, även känd som rosa öga. Detta beror på att bihålorna och näsan blockeras med trängsel och orsaka en ackumulering av slem.

Sömnstörningar

Vila kan störas hos patienter hantera allergisk rinit på grund av sömnapné och snarkning. Både sömnapné och snarkning orsakas av täta nästäppa. Med tiden blir näsan inflammerad permanent. Denna brist på sömn kan leda till dåliga skolprestationer, beteende och problem med fokus på uppgifter. En del barn upplever också sängvätning och sömnlöshet, enligt Children's Hospital i Boston.

Längre livslängd Infektioner

Barn med allergisk rinit tenderar att ta längre tid att återhämta sig från virus-och bakterieinfektioner som förkylning och bihåleinflammation enligt till barnsjukhuset i Boston. Detta kan ske eftersom näsan är kroniskt inflammerad och det tar längre tid att rensa ut slem. Barn kan också utveckla halsfluss oftare, vilket leder till tonsiller och polyper tas bort. Detta händer eftersom tonsiller och polyper blir inflammerade eller förstoras över tiden genom dräneringen ner på baksidan av halsen och den kroniska eller ofta nästäppa.

Andra reaktioner

En del barn kan ha problem med astma också. Detta kan förekomma som ofta hosta trollformler, väsande andning eller begränsad andning.

Previous:nothing Next:motion säkerhet under graviditet

Relaterade artiklar


 • sätt för barn att utöva
 • airbrush tanning fakta
 • hur man kan undvika misstag med din recept
 • naturlig hemorrhoid behandling
 • Vilken roll spelar en antikropp?
 • effekter av gestagen
 • vad lindrar kliande hud orsakad av graviditet
 • svullen sköldkörtel orsaker
 • orsaken till pustler
 • Vilka är de behandlingar för graviditetsillamående?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com