tecken på högt blodtryck i tidig graviditet

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-11-19
Högt blodtryck är ett problem vid något tillfälle i en graviditet. På varje kontor besöket kommer sjuksköterskan kontrollera blodtryck och notera resultatet i diagrammet. Det är viktigt att kontrollera blodtrycket samt etablera ett mönster av vad som är normalt för varje patient

Basics

Enligt American Graviditet Association, är högt blodtryck mest sannolikt att slå första gången graviditet, kvinnor med en historia av högt blodtryck eller njurpåverkan, kvinnor med en familjehistoria av högt blodtryck, tonåriga mammor och mammor över 40 år. Normalt blodtryck är 120/80. Enligt National Heart Blod och Lung Institute, ett systoliskt läsning av högre än 140 eller en diastolisk avläsning av högre än 90 anses vara högt blodtryck.

Skyltar

tecken på högt blodtryck i tidig graviditet är samma som symptom på högt blodtryck hos dem som inte är gravid. Symtom kan vara suddig syn, huvudvärk, trötthet, synstörningar såsom ser fläckar och en minskning i miktionsfrekvens. Det är viktigt att notera att högt blodtryck kan vara närvarande utan några symptom. Det enda sättet att veta säkert om blodtrycket är högt är att ha det som fattats av en läkare eller sjuksköterska.

Behandling

Behandling mot högt blodtryck kan skilja sig betydligt beroende på skede av graviditeten. I slutet av graviditeten kan barnet lämnas för att skydda hälsan hos både mamma och barnet. I början av graviditeten är högt blodtryck behandlas med kostförändringar som konsumerar en låg natriumdiet och öka vätskeintaget. Läkare kan också instruera patienter att ligga på vänster sida för att lindra trycket på vena cava, en stor artär på höger sida av kroppen. Blodtrycket mediciner kan också ges vid behov, men kräver tillsyn av läkare under graviditeten.

Risker

När högt blodtryck är närvarande tillsammans med svullnad och protein i urinen, kan kvinnan diagnosen havandeskapsförgiftning. Det enda botemedel mot havandeskapsförgiftning är att leverera barnet. En diagnos av havandeskapsförgiftning kräver noggrann övervakning och kommer sannolikt att resultera i bedrest, eventuellt på sjukhuset. Om högt blodtryck blir svår, det finns inget annat val än att leverera barn eftersom det kan vara livshotande för både mamma och barnet.

Överväganden

Enligt March of Dimes, högt blodtryck som diagnostiseras före vecka 20 av graviditeten anses vara kronisk hypertoni. Medan de som utvecklar preeklampsi i allmänhet kommer att ha normala blodtryck igen efter förlossningen, diagnosen kvinnor med kronisk hypertoni kommer att fortsätta att ha högt blodtryck även efter leverans.

Previous:nothing Next:kost för barn

Relaterade artiklar


 • hur man använder desinfektionsmedel och antiseptiska medel
 • carb räkna för barn med diabetes
 • antibiotikum effekter på preventivmedel
 • tidigt graviditetstest & falska negativa
 • processen för klimakteriet
 • hur man använder Ambu påsar
 • Hur man vet om du är berättigad till WIC-programmet
 • mat att äta för att bekämpa svampinfektioner
 • Hur sluta röka med patch
 • korrekt hållning när man sitter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com