tips på bra sömn

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-11-01
Du vrider och vänder, dricka kamomillte och fortfarande kan man verkar inte få sova. En god natts sömn kan bli din genom att följa några bitar av rådgivning

under dagen

Det låter kanske konstigt, men att få en god natts sömn börjar faktiskt under din vakna tid. Få regelbunden motion under dagen kan bidra till att göra slå säcken lättare. Undvik att träna inom cirka tre timmar innan läggdags, dock. När du är vaken, utsätta sig för solljus. Vårt interna klockor svarar bra på ljus och mörker. När du vaknar, öppnar gardiner eller tända en lampa. På natten, blinkers ner hela kvällen och av när det är dags för sängen.

Undvikanden

finns det några saker som kommer att störa en god natts sömn. Tre av de största brottslingar faller i kategorierna av alkohol, nikotin och koffein. Alkohol kan hjälpa oss att somna, men kvaliteten på sömnen hämmas av denna vätska depressiv. Undvik alkohol i de sista timmarna innan sängen. Nikotin är ett njutningsmedel, som hjälper till att hålla oss vakna. Dessutom kan de som tuggar eller röker upplever en mild tillbakadragande från läkemedlet under natten timmar. Koffein kan också störa sömnen, även om det konsumeras 10 till 12 timmar innan sängen. Tupplur kan också hindra vår förmåga att somna. Mayo Clinic staffers tyder begränsa tupplurar, om någon, att bara 30 minuter i mitten av eftermiddagen.

Skapa rätt säng Miljö

Se till att din säng är rätt storlek. Du kanske inte inser det, men vi vrider och vänder under natten. Att ha en säng som är för liten inte utrymme för denna naturliga rörelse. När vi delar vår säng, gör detta för fler människor tävlar om samma utrymme. Tänk att få ungefär en större säng om din är för liten. Ta också en titt på din kudde, madrass, lakan och filtar. Om du vaknar med ont i nacke eller rygg, kan din kudde och madrass är att skylla. Frossa, klåda eller svettas på morgonen? Då kan det vara dina sängkläder som behöver ändras.

Blockering it Out

Att upprätthålla rätt nivå av buller och ljus i sovrummet är en förutsättning för en god natts sömn också. Om ljus sipprar in, antingen från en gatlykta eller solen gå upp innan du gör, installera tjocka gardiner, eller en tung blind. En ögonmask kan också vara ett bra alternativ. För att hålla ute ljud från andra i huset eller utanför, stänga dörren till sovrummet, använd en fläkt eller en vitt brus maskin. Om bruset fortfarande håller dig vaken, anser öronproppar. Du kommer att vilja vara säker på att de inte blockerar viktiga ljud såsom en väckarklocka eller brandlarm.

Keep It For Sleep

Gör inte sådana projekt som virkning, meny planering eller rapportskrivning i sängen. I så fall kan göra dig koppla din säng med arbetet, trots att det du gör är kanske inte verkar så på den tiden. Håll sängen endast för sömn och sex.

Tillbaka till sovtider

Helger kan verka som en bra tid att sova i och gå till sängs sent, men detta stör våra inre klockor. Att hålla en uppsättning vakna och sova tid sju dagar i veckan kommer att se till att du inte har svårt att få till sängs när du vill.

Titta när du äter och dricker

Undvik att ta i stora mängder av mat eller dryck innan sängen . Att göra styrkor så att din kropp att smälta de objekt medan du försöker sova. Mayo Clinic personal föreslår inte äta två timmar innan sängen. Dessutom kan dricka vätska innan sängen gör för extra resor till badrummet.

Gör det till rutin

Om du får din kropp redo på samma sätt varje kväll, ska sova blir lättare.
Anta en sänggåendet rutin som innefattar saker som att ta ett bad, läsa en bok och borstar tänderna.

låt det komma naturligt

Om du har följt alla dessa tips och sova fortfarande inte kommer, bli inte upprörd. Komma upp ur sängen om sömnen inte kommer inom 15 till 20 minuter sängkläder ner, säger anställda vid Mayo Clinic. Göra något annat-kanske lyssna på lite tröstande musik-och sedan försöka igen.

Previous:nothing Next:tecken på allergisk rinit hos barn

Relaterade artiklar


 • hur man detox din lever naturligt
 • snabbaste sättet att bli gravid
 • hur man tillämpar en varm & kall kompress
 • tips om garvning inomhus
 • hur man förstår riskerna med att bära flip flops
 • sätt att identifiera och behandla njursten
 • Hur sluta röka en gång för alla!
 • tips om hur man blir gravid fort
 • information om glukos test under graviditeten
 • Vilka är biverkningarna av Premarin?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com